Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πύργος Πειραιά: Οι νέοι μισθωτές και η υπαναχώρηση της Primark

Αθλητικά και high street fashion θα καταλάβουν τους εμπορικούς χώρους των τριών πρώτων ορόφων του Πύργου. H ανακατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος 2023.

Πύργος Πειραιά: Οι νέοι μισθωτές και η υπαναχώρηση της Primark

Η αλλαγή της στρατηγικής της Primark, η οποία σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες βρίσκονταν κοντά στην οριστικοποίηση μίσθωσης των λιανικών επιφανειών του Πύργου Πειραιά, άνοιξε το δρόμο για νέες συμβάσεις, με την πρώτη να αφορά την αλυσίδα αθλητικής ένδυσης JD Sports.

O βρετανικός όμιλος λιανικής αθλητικών ειδών, η οποία έχει εξαγοράσει την ομοειδή ελληνική Cosmos Sport, που ήδη διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα με το δικό της σήμα με ένα κατάστημα στο εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα, θα δημιουργήσει κατάστημα στον υπό ανακατασκευή Πύργο Πειραιά, συνολικού εμβαδού 1.150 τ.μ. (ισόγειο 190 τ.μ. και πρώτος όροφος 960 τ.μ.).

Σύντομα ωστόσο αναμένεται και η ανακοίνωση μιας ακόμη σύμβασης μίσθωσης με μεγάλο πολυεθνικό retailer της αγοράς ένδυσης, που ήδη διαθέτει ηγετική παρουσία στην εγχώρια αγορά, συμπληρώνοντας έτσι τη «βιτρίνα» του ουρανοξύστη. Υπενθυμίζεται, πως αν και στην πλειονότητα του ο Πύργος Πειραιά θα αποτελείται από γραφειακούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 19.250 τ.μ. οι πρώτοι τρεις όροφοι έχουν σχεδιαστεί για εμπορική χρήση.

Η κοινοπραξία Dimand – Prodea – EBRD, η οποία μετά από σύμβαση με το Δήμο Πειραιά έχει αναλάβει την ανακατασκευή, ανάπλαση και εκμετάλλευση του κτιρίου, διαθέτει επίσης προσύμφωνα μίσθωσης για τους χώρους εστίασης (800 τ.μ. στον τρίτο όροφο) αλλά και με premium αλυσίδα γυμναστηρίων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί η εγκατάσταση της εταιρείας Dialectica, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση υφίστανται προσύμφωνα μίσθωσης για το 65% των ωφέλιμων επιφανειών του Πύργου Πειραιά.

Το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής προβλέπει πως ο Πύργος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους νέους χρήστες τον Οκτώβριο του 2023, ο οποίος και θα αποτελέσει το υψηλότερο εν λειτουργία κτίριο της χώρας, έως ότου τουλάχιστον δημιουργηθούν οι αναπτύξεις στο Ελληνικό. Θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Οι εργασίες ανακατασκευής με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι κοινοπραξία Dimand-Prodea EBRD που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του έργου μετά από παραχώρηση για 99 χρόνια, θα επενδύσουν αθροιστικά περισσότερα από 75 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v