Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα στελεχωθεί το νέο Δ.Σ. στην Attica Bank

Στη διοίκηση της τράπεζας δεν θα συμμετέχει φυσικό ή εταιρικό πρόσωπο που να προσδοκά οφέλη από την εμπορική λειτουργία της τράπεζας ή/και από τη διαχείριση κόκκινων δανείων.

Πώς θα στελεχωθεί το νέο Δ.Σ. στην Attica Bank

Τέσσερα ανεξάρτητα μέλη, τα οποία θα προταθούν από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της τράπεζας, ενώ τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος θα είναι κοινής αποδοχής όλων των μετόχων, σημειώνουν πηγές της αγοράς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Attica Bank.

Στη διοίκηση της τράπεζας δεν θα συμμετέχει φυσικό ή εταιρικό πρόσωπο που να προσδοκά οφέλη από την εμπορική λειτουργία της τράπεζας ή/και από τη διαχείριση κόκκινων δανείων. Η Thrivest Holding (συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη, Αλ. Εξάρχου) αποτελεί έναν θεσμικό επενδυτή που επιδιώκει την επενδυτική συμμετοχή ως μετόχου σε μια εξυγιασμένη, σωστά κεφαλαιοποιημένη και ανταγωνιστική τράπεζα, η οποία θα μπορεί να είναι κερδοφόρος και να δημιουργήσει υπεραξία για τους μετόχους της.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραμάτισε o Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, η CEO της τράπεζας Ελένη Βρεττού (φωτ.) και η αποφασιστική στάση του μετόχου και μάνατζερ της Thrivest Αλέξανδρου Εξάρχου.

Εκτός το ΤΜΕΔΕ, μπαίνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στην ΑΜΚ

Χθες έγινε γνωστή η οριστική αποχώρηση του ΤΜΕΔΕ από το μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank. Μετά την εξέλιξη αυτή ενεργοποιήθηκε από την Εποπτική Αρχή, αλλά και από τη διοίκηση της Attica Bank, το back-up plan, η συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Eθνική, Alpha Βank, Eurobank, Πειραιώς) με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ έκαστη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να συμμετάσχει ως επενδυτής η Παγκρήτια Τράπεζα και με δεδομένο ότι για όλο αυτό το εγχείρημα χρειάζονται κεφάλαια, η Thrivest αποφάσισε να εγγυηθεί την οικονομική δυνατότητα της Παγκρήτιας.

Η είσοδος της Παγκρήτιας στην Attica Bank εξυπηρετεί τη συγχώνευση των δύο τραπεζών, η οποία αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ολική εξυγίανση της Attica Bank και θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v