Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Revoil: Στα €5,77 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2022

Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα € 957,90 εκατ. το 2022 από € 674,25 εκατ. το 2021 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,07%.

Revoil: Στα €5,77 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2022

”Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 ήταν για τον Όμιλο REVOIL το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών που καταβάλουν το προσωπικό και η Διοίκηση του Ομίλου τα τελευταία χρόνια οδηγώντας την κερδοφορία σε ιστορικά υψηλά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα μέλλον με στέρεες βάσεις και εξαιρετικές προοπτικές. Παράλληλα δίνουν την δυνατότητα μετά από αρκετά χρόνια στη διανομή μέρους των κερδών στους μετόχους μας με τη μορφή μερίσματος ” σχολίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Ευάγγελος Γ. Ρούσσος.

Το 2022 ήταν για τον Όμιλο REVOIL μία πολύ καλή χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων με τον Όμιλο να καταγράφει ιστορικά υψηλά στην κερδοφορία του αλλά και σε εμπορικό επίπεδο ανεβάζοντας τους πωλούμενους όγκους καυσίμων και κερδίζοντας μερίδια αγοράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 Βασικοί παράμετροι στην σημαντική βελτίωση των κερδών του αποτέλεσαν η άνοδος των πωλήσεων, η αύξηση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε ο Όμιλος με τους προμηθευτές του καθώς και η ορθή διαχείριση των αποθεμάτων.

Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα € 957,90 εκατ. το 2022 από € 674,25 εκατ. το 2021 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,07% λόγω της ανόδου των συνολικών πωλούμενων όγκων καυσίμων του Ομίλου καθώς και της αύξησης των διεθνών τιμών των καυσίμων σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων της μητρικής Εταιρίας ανήλθαν στα 756,5 εκατ. λίτρα, έναντι 708,1 εκατ. λίτρα το 2021, εμφανίζοντας άνοδο 6,83%.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου κίνησης κατέγραψαν άνοδο 5% περίπου, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης 13% οι πωλήσεις marine 19%, ενώ στα επίπεδα του 2021 έκλεισαν οι πωλήσεις βενζινών.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έκλεισαν υψηλότερα στα €14,12 εκατ. έναντι €12,29 εκατ. το 2021.

Ο Όμιλος έκλεισε τη χρήση του 2022 με κέρδη προ φόρων € 7,01 εκατ. έναντι κερδών € 5,01 εκατ. το 2021 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 39,86%.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους, ο Όμιλος έκλεισε με κέρδη €5,77 εκατ. από κέρδη €4,7 εκατ. τη χρήση του 2021. Σημειώνεται ότι τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου δεν διαφέρουν ουσιωδώς από αυτά της μητρικής Εταιρίας.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας τη διανομή μερίσματος ποσού 0,048 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 3,38% με βάση τη τρέχουσα τιμή της μετοχής).

Το 2023 έχει ξεκινήσει καθοδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν κατά τους πρώτους μήνες του έτους, ενώ αντίστροφη πορεία εμφανίζουν τα καύσιμα κίνησης (motor fuels) τα οποία εμφανίζουν ανοδική πορεία κατά 4,8% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο της περσινής χρήσης.

Για το πως θα εξελιχθεί η συνολική πορεία της αγοράς εντός του έτους θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι τιμές, η πιθανή κρατική επιδότηση του κόστους των καυσίμων, οι καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, ο τουρισμός τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Επίσης η πορεία των αποτελεσμάτων το 2023 θα επηρεαστεί από το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος σε σχέση με το 2022 λόγω της ανόδου του επιτοκίου βάσης δανεισμού Euribor.

Σε κάθε περίπτωση ο Όμιλος REVOIL υλοποιεί το επιχειρηματικό του πλάνο και στοχεύει στην αύξηση των μεριδίων του στο σύνολο των καταναλώσεων της αγοράς με την προσέλκυση νέων πρατηρίων στο δίκτυό του με ποιοτικά χαρακτηριστικά, την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων των Premium καυσίμων και των καυσίμων για τη βιομηχανία και τη ναυτιλία, ενώ συνεχίζει τις επενδύσεις του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω θυγατρικών εταιρειών του, συμμετέχοντας σε υπό ανάπτυξη έργα ΑΠΕ ύψους 130 MW περίπου.

Ήδη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στην Εύβοια έχει κατασκευαστεί και αναμένεται η σύνδεση του με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο, ενώ αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαΐου η ολοκλήρωση της κατασκευής ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 3,34 MW στην Αρκαδία.

Παράλληλα ενισχύει τον τομέα των Ιδιολειτουργούμενων Πρατηρίων με το άνοιγμα δύο νέων πρατηρίων στην Αττική τα οποία διαχειρίζεται ο Όμιλος μέσω της θυγατρικής “REVOIL ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΟΝ. ΙΚΕ ” η οποία πλέον διευθύνει τη λειτουργία τεσσάρων πρατηρίων με την προοπτική να αυξηθούν με νέα σημεία ανεφοδιασμού καυσίμων εντός των επόμενων μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v