Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PeopleCert: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που γίνεται case study στο INSEAD

Το πρώτο ελληνικό unicorn την PeopleCert επέλεξε το πανεπιστήμιο INSEAD για να την κάνει case study. Ουσιαστικά η ελληνική startup στο χώρο των πιστοποιήσεων θα «διδάσκεται» ως μάθημα στους φοιτητές της επιχειρηματικής σχολής όπως αναφέρθηκε στο Delphi Economic Forum.

PeopleCert: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που γίνεται case study στο INSEAD
Ο επικεφαλής της PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης

Μια ακόμα διάκριση έρχεται για την PeopleCert, την ελληνική εταιρεία που το 2021 έγινε ο πρώτος ελληνικός «μονόκερος» με αξία πάνω από 1 δισ. δολάρια καθώς το πανεπιστήμιο INSEAD (μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές σχολές ανά τον κόσμο με παρουσία στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αμερική που προσφέρει μια πραγματικά παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία σε περισσότερους από 11.000 απόφοιτους αλλά και εργαζόμενους ανά την υφήλιο) αποφάσισε να την κάνει case study.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρείας στο Delphi Economic Forum ο ιδρυτής και επικεφαλής της Βύρων Νικολαΐδης, και ο καθηγητής Θεόδωρος Ευγενίου, από το INSEAD ανέφεραν ότι  πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρεία που γίνεται «μάθημα» σε διεθνές πανεπιστήμιο.

«Ψάχνουμε πάντα δυναμικές εταιρείες, θέλαμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Δυνατότητες δεν έχει μόνο η Silicon Valley. Θέλουμε με το παράδειγμα PeopleCert να το αναδείξουμε. Πως κατάφερε να εξαπλωθεί παγκοσμίως είναι εντυπωσιακό. Θέλουμε το pattern της επιτυχίας» είπε χαρακτηριστικά ο Ευγενίου απαντώντας σε ερώτηση γιατί επέλεξαν την PeopleCert για να γίνει case study.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται κάποιος από οποιαδήποτε χώρα να πετύχει διεθνώς εάν δεν σκέφτεται διεθνώς. Νούμερο ένα για την επιτυχία είναι διεθνές «mindset» είπε δικαιολογώντας την επιλογή του Bύρωνα Νικολαΐδη από το Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Νικολαϊδης επανέλαβε ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 36% ενώ πρόσθεσε ότι πλέον έχει παγκόσμια παρουσία έχοντας πιστοποιήσει 7 εκατ. κόσμο σε 220 χώρες.

Από την πλευρά του ο κ. Ευγενίου χαρακτήρισε τον κ. Νικολαϊδη killer και Τζειμς Μποντ:  «Είναι φοβερός. Καταλαβαίνει το ρίσκο και ξέρει πως να το διαχειριστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι το επιχειρείν έχει ρίσκο: «Παίρνω ρίσκα στη δουλειά, αλλά ποτέ εκτός δουλειάς. Διαχειριζόμαστε τα χρήματα της εταιρείας με σχεδόν μηδενικό ρίσκο.  Αν δεν ξέρεις να διαχειριστείς τις αποτυχίες σου δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος» διευκρίνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ομάδα που τον πλαισιώνει στην PeopleCert με μέσο χρόνο απασχόλησης τα 12 χρόνια αλλά και στα δύο του παιδιά που είναι μαζί του τα τελευταία 15 χρόνια.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις αξίες της εταιρείας του που είναι η ποιότητα, η καινοτομία, το πάθος και η ακεραιότητα: «Το τελευταίο είναι  το πιο δύσκολο από όλα. Η έλλειψη ακεραιότητας είναι ένας από τους λόγους που αποχωρήσαμε από δουλειά»

Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης.

Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς ΙT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει το ITIL® και το PRINCE2® – δύο από τα πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλαίσια που προστατεύονται από IP (IP-protected frameworks), τα οποία αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια περίοδο 30 ετών – καθώς και τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας LanguageCert®.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 82% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v