Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο project της Dimand: Αναπτύσσει γραφεία στο Δακτυλίδι μαζί με Ιατρικό

Κτήριο περίπου 12 χιλιάδων τ.μ. σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ΤΕΕ στο Δακτυλίδι της Λ. Κηφισίας. Η συμφωνία αντιπαροχής μεταξύ Dimand και η συνεργασία της τελευταίας με το Ιατρικό Αθηνών. Εργολάβος η ΓΕΚ Τέρνα.

Νέο project της Dimand: Αναπτύσσει γραφεία στο Δακτυλίδι μαζί με Ιατρικό

Στην ανάπτυξη κτηρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 12.000 τ.μ. επί οικοπέδου που ανήκει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) θα προχωρήσει η Dimand, έχοντας, όπως προκύπτει, εξασφαλίσει ήδη συμφωνία με τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Στην έκθεση διαχείρισης που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2022 της Ιατρικό Αθηνών αναφέρεται ότι ο όμιλος σε συνεργασία με την Dimand και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει καταλήξει σε συμφωνία για την αξιοποίηση οικοπέδου, ιδιοκτησίας ΤΕΕ, το οποίο βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι. Η συμφωνία αφορά σε «ανέγερση κτηρίου γραφείων και νέων υποδομών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά» όπως αναφέρεται.

Η Dimand κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό του ΤΕΕ για την επιλογή αναδόχου στο έργο αξιοποίησης μέσω αντιπαροχής του εν λόγω ακινήτου στο Δακτυλίδι της Λ. Κηφισίας, αναλαμβάνοντας την κατασκευή κτηρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 12 χιλ. τ.μ. Το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Dimand, ενώ προβλέπεται μέρος του κτηρίου να παραχωρηθεί προς χρήση στο ΤΕΕ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να κυμανθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ 30-35 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι σαφές αν η Ιατρικό Aθηνών συμβάλλεται στο σχήμα ως αγοραστής μέρους του υπό ανάπτυξη κτηρίου ή ως μακροχρόνιος μισθωτής. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμβάλλεται ως ο εργολάβος της κατασκευής. Το οικόπεδο, ιδιοκτησίας ΤΕΕ, χρησιμοποιείται επί σειρά ετών ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του Ιατρικού Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v