Αρχισε το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» με τη στήριξη της Eurolife FFH

Απευθύνεται σε εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με τη φροντίδα της μητέρας, του μικρού παιδιού και όλης της οικογένειας. Πού δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι.

Αρχισε το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» με τη στήριξη της Eurolife FFH

Το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ - Στηρίζουμε τις νέες και μέλλουσες μαμάδες», που πραγματοποιείται από το SolidarityNow με την υποστήριξη της Eurolife FFH, ξεκίνησε και επίσημα πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που θέλουν να ενημερωθούν και να ενδυναμωθούν σχετικά με τη φροντίδα της μητέρας, του μικρού παιδιού και όλης της οικογένειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΑΜΑ», παρέχεται ατομική και ομαδική συμβουλευτική σχετικά με θέματα όπως η διατροφή, η άσκηση και η φροντίδα στην περίοδο της εγκυμοσύνης, η προετοιμασία για τον τοκετό, ο θηλασμός και η φροντίδα του μωρού. Σε γονείς με μωρά και νήπια έως 2 ετών παρέχεται συμβουλευτική για την παιδική διατροφή και τη γονεϊκότητα. Παράλληλα, η ομάδα διοργανώνει συζητήσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα περιγεννητικής φροντίδας και γονεϊκότητας.

Το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη για ολόκληρο το 2023, από ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της οργάνωσης, με στόχο την παροχή κατάλληλης υποστήριξης και φροντίδας στους συμμετέχοντες, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στον νέο ρόλο της ζωής τους. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα παροχής υποστήριξης και διαδικτυακά, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο γυναίκες και οικογένειες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, και η ομάδα του προγράμματος του SolidarityNow θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v