Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις Profile για διπλασιασμό επιδόσεων στην τριετία

Στόχο για τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ το 2025 θέτει η εισηγμένη. Η «ακτινογραφία» του Business Plan. Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην παρουσίαση στην ΕΘΕ.

Κινήσεις Profile για διπλασιασμό επιδόσεων στην τριετία

Στους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένεται να σημειώσει η Profile κατά τα επόμενα χρόνια, αλλά και στις κινήσεις που σχεδιάζονται προκειμένου η βελτίωση των επιδόσεων να συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευάγγελος Αγγελίδης, στα πλαίσια της παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, ο CEO της εταιρείας σημείωσε πως η Prοfile αφού κατάφερε να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της κατά την τελευταία πενταετία, το ίδιο θα επιδιώξει να επαναλάβει αυτή τη φορά μόλις μέσα σε μια τριετία.

Συγκεκριμένα, με βάση το τριετές Business Plan, ο κύκλος εργασιών από τα 25 εκατ. του 2022 (EBITDA 6,02 εκατ.), προβλέπεται φέτος να ξεπεράσει τα 30 εκατ. (EBITDA 7,6 εκατ.) το 2024 να κυμανθεί μεταξύ 40 και 45 εκατ. ευρώ και το 2025 να υπερβεί τα 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, το Business Plan της εισηγμένης βασίζεται:

  • Πρώτον, στη συνέχιση της οργανικής ανάπτυξης των εργασιών στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα με διψήφιο ποσοστό ετησίως (προβλέψεις για συνέχιση της ανοδικής τάσης της ζήτησης για to σχετικό λογισμικό σε διεθνές επίπεδο).
  • Δεύτερον, στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια λόγω των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Συνολικά (ιδιωτικός και δημόσιος τομές) τα νέα έργα που ανέλαβε η Prοfile ήταν 8,7 εκατ. το 2020, 12,7 εκατ. το 2021, 50 εκατ. πέρυσι, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα αναληφθούν συμβάσεις της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, η εισηγμένη αναμένεται να διεκδικήσει επιπλέον έργα της τάξεως των 900 εκατ. ευρώ μέσα στη διετία 2023-2024.
  • Τρίτον, στο υψηλό ποσοστό των επαναλαμβανόμενων εσόδων (recuring revenues), τα οποία υπολογίζονται σήμερα γύρω στα 2/3 των συνολικών και προβλέπεται πως θα συνεχίσουν να αποτελούν πολύ σημαντικό ποσοστό τόσο στα ιδιωτικά (συνδρομές-υποστήριξη) όσο και στα δημόσια (πχ συντήρηση και έργα επεκτάσεων μετά από τρία χρόνια) έργα.
  • Τέταρτον, το περιθώριο EBITDA αναμένεται να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ η εισηγμένη θα εξακολουθήσει να επενδύει περίπου το 24% των εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη.

Εξαγορές μέσω κερδών

Η διοίκηση της Prοfile σημείωσε επίσης ότι στους στόχους της είναι η διατήρηση ή και αύξηση των επιδόσεων των επόμενων ετών, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης.

Έτσι -πέρα από την επιδιωκόμενη οργανική ανάπτυξη στο μέτωπο του χρηματοοικονομικού λογισμικού και τη θετική επίδραση από το μεγάλο ποσοστό επαναλαμβανόμενων εσόδων- η Prοfile προτίθεται να χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό και το εργαλείο των εξαγορών. «Χρησιμοποιώντας τα κέρδη των επόμενων ετών θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να προχωρήσουμε σε δύο εξαγορές εταιρειών στην Ευρώπη σε αντικείμενο που βρίσκεται κοντά στο δικό μας και με λογικές αποτιμήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίδης.

Τέλος, η διοίκηση της Prοfile απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Η εταιρεία εκτιμάται ότι θα εξακολουθεί να διαθέτει και κατά τα επόμενα χρόνια θετικό καθαρό ταμείο, υλοποιώντας απρόσκοπτα τις επενδύσεις της. Θα συνεχίσει μεν τη διανομή μερισμάτων, ωστόσο πιστεύει ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι οι βασικές πηγές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων.
  • Το μέρισμα που θα προτείνει η διοίκηση της εταιρείας στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ανέρχεται σε 0,04 ευρώ ανά μετοχή και είναι υψηλότερο από πέρυσι.
  • Έως και το Μάρτιο του 2023 η εταιρεία έχει αναλάβει έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μικρό ποσοστό των οποίων θα έχει υλοποιηθεί έως το τέλος της φετινής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v