Νέο deal στον τουρισμό από τη HIG

Το αμερικανικό fund απέκτησε το ξενοδοχείο Aldiana Club Kreta στον Μόχλο της Κρήτης. Ποια είναι τα σχέδια για περαιτέρω επέκταση στο νησί.

Νέο deal στον τουρισμό από τη HIG

Στον εμπλουτισμό του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου του προχωρά το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο HIG Capital, μετά την εξαγορά του 4 αστέρων Aldiana Club Kreta που βρίσκεται στον Μόχλο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Το επενδυτικό πλάνο της HIG περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ξενοδοχείου, το οποίο είναι δυναμικότητας 150 δωματίων, και την επέκτασή του στα 400 δωμάτια, με το συνολικό ύψος του project, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς του ξενοδοχείου, να υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, τα σχέδια της HIG στην Κρήτη δεν ολοκληρώνονται με την απόκτηση του Aldiana Club Kreta και την προσθήκη 250 δωματίων, καθώς το fund βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά ενός ακόμη ξενοδοχείου, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Το Aldiana Club Kreta είναι το έβδομο resort που εντάσσεται στο portfolio της HIG, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου πολυτελών ξενοδοχείων, δυναμικότητας 5.000-6.000 δωματίων. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα φιλοξενίας, την ELLA Resorts, κάτω από την ομπρέλα της οποίας εκτός από τα ξενοδοχεία της HIG στην Ελλάδα, θα ενταχθούν και εκείνα που θα αποκτήσει μελλοντικά το αμερικανικό fund σε Ιταλία και Ισπανία, δύο χώρες στις οποίες διατηρεί σήμερα γραφεία.

Η δραστηριοποίηση της HIG στον τουρισμό επί ελληνικού εδάφους ξεκίνησε το 2018, όταν το αμερικανικό private equity fund εξαγόρασε τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε., πρώην Aldemar Ρόδου, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου. Επειτα από κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας μέσω εξαγοράς παλαιών μετόχων, η HIG προχώρησε στην πλήρη ανάπλαση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων της Aldemar, δυναμικότητας 835 δωμάτιων και 2.500 κλινών, με τη συνολική επένδυση να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2019, η HIG προχώρησε στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Mayor Holdings Α.Ε. στην Κέρκυρα, συμφερόντων της οικογένειας Δημητρίου, και το 2022 εξαγόρασε το ποσοστό των παλαιών μετόχων μετά από δική τους πρόταση.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση των τεσσάρων ξενοδοχειακών μονάδων (Mon Repos Palace Art Hotel, Capo Di Corfu, La Grotta Verde Grand Resort και Pelekas Monastery), δυναμικότητας 1.400 δωματίων και 2.500 κλινών. Με βάση τις εκτιμήσεις, η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ και τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, με νέο brand το 2024.

Το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της HIG, εκπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα είναι ο Κωνσταντίνος Μπήτρος (φωτ.), περιλαμβάνει και την εξαγορά από τρεις τράπεζες των δανείων του ομίλου Kυπριώτη, με τον οποίο εκκρεμεί δικαστική διαμάχη, συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 140 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η HIG, η οποία επί ελληνικού εδάφους δραστηριοποιείται και στον κλάδο των logistics, έχει ενεργητικό που υπερβαίνει τα 52 δισ. δολάρια και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ, ποσό που την τοποθετεί μεταξύ των τριών κορυφαίων επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v