Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Δημόσιες συμβάσεις 100 εκατ. και «είμαστε ακόμη στα μισά»

Εχουμε την ικανότητα αλλά παράλληλα βρίσκουμε και τους ανθρώπους προκειμένου να εκτελέσουμε ποιοτικά τα έργα που αναλαμβάνουμε, επισημαίνει ο Χαρ. Στασινόπουλος.

Profile: Δημόσιες συμβάσεις 100 εκατ. και «είμαστε ακόμη στα μισά»

«Οι απορροφήσεις των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης εξελίσσονται ικανοποιητικά και οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται, είναι περιορισμένες. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε την ικανότητα, αλλά παράλληλα βρίσκουμε και τους ανθρώπους προκειμένου να εκτελέσουμε ποιοτικά τα έργα που αναλαμβάνουμε και τα οποία αφορούν τομείς στους οποίους διαθέτουμε εμπειρία και τεχνογνωσία».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Profile Χαράλαμπος Στασινόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα έχουμε ήδη αναλάβει έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ και διεκδικούμε με αξιώσεις επιπλέον συμβάσεις 50 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά, όταν μόνο το 50% των έργων του Ταμείου που μας ενδιαφέρουν, έχουν ανατεθεί ή συμβασιοποιηθεί και όταν επιπλέον σταδιακά θα αρχίσει να τρέχει και το νέο ΕΣΠΑ.

Επιπρόσθετα, η Prοfile, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευάγγελος Αγγελίδης, αναμένει για τα επόμενα χρόνια ταχείς ρυθμούς μεγέθυνσης των οικονομικών της επιδόσεων, καθώς πέρα από τα έργα του δημοσίου:

  • Αναπτύσσεται συνεχώς στο κομμάτι του χρηματοοικονομικού λογισμικού κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα (ενδεικτική η σύμβαση στο core και στο digital banking της Τράπεζας του ΤΜΕΔΕ με στόχο τη δανειοδότηση των μηχανικών). «Με την πάροδο του χρόνου, οι συμβάσεις που αναλαμβάνουμε στο εξωτερικό είναι ολοένα και μεγαλύτερου ύψους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
  • Περίπου το 65% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από επαναλαμβανόμενα έσοδα (εργασίες συντήρησης-υποστήριξης), ενώ επαναλαμβανόμενα έσοδα προβλέπεται να προκύψουν και από το κομμάτι των έργων του δημοσίου.

Έτσι, με βάση το τριετές Business Plan 2023-2025 (σε αυτό έχουν συνεκτιμηθεί μόνο συμβάσεις που δημοσίου που έχουν ήδη αναληφθεί), ο κύκλος εργασιών της Prοfile από τα 25 εκατ. του 2022 (EBITDA 6,02 εκατ.) προβλέπεται φέτος να υπερβεί τα 30 εκατ. ευρώ (EBITDA 7,6 εκατ. ευρώ), το 2024 να κυμανθεί μεταξύ των 40 και των 45 εκατ. ευρώ και το 2025 να υπερβεί τα 50 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, εκτιμάται αύξηση εσόδων πάνω από 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η διοίκηση της Prοfile, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

  • Η πορεία της εταιρείας δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το λεγόμενο πολιτικό ρίσκο. Η μόνη ενδεχόμενη παρενέργεια θα υπάρξει σε περίπτωση και τρίτης εκλογικής αναμέτρησης, οπότε ίσως επιβραδυνθεί ως ένα βαθμό η ανάθεση νέων κρατικών συμβάσεων.
  • Μέσα στη φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της εταιρείας που ξεκίνησε πέρυσι και στόχο έχει την εξοικονόμηση ενέργειας, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και τη δυνατότητα απασχόλησης πενήντα επιπλέον εργαζομένων.
  • Ο Όμιλος θα συνεχίσει να διαθέτει το 25% του κύκλου εργασιών του σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, ενώ παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο νέων εξαγορών στην Ευρώπη κατά τα επόμενα χρόνια.
  • Επικρατεί κλίμα ικανοποίησης για την πορεία της -προ διετίας- εξαγορασθείσας εταιρείας Centevo, η οποία αναμένεται φέτος να βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις της.

ΥΓ: Στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης, ψηφίστηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v