Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση τζίρου το πρώτο τρίμηνο για τον όμιλο Medicon

Ο όμιλος εμφάνισε πτώση κερδών στα 2,7 εκατ. ευρώ το 2022, με τον τζίρο να υποχωρεί οριακά στα 20,77 εκατ. ευρώ.

Πτώση τζίρου το πρώτο τρίμηνο για τον όμιλο Medicon

Η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 αποτέλεσε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται, εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, επισημαίνει η Medicon στην ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα 2022. 

Οπως αναφέρει η εταιρεία, «κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε μείωση του κύκλου εργασιών που σχετίζονται με τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών κατά του Covid-19.

Οι ποσοτικές και ποιοτικές επιπτώσεις στη λειτουργία της Εταιρείας και του Ομίλου από τα ανωτέρω γεγονότα είναι υπό αξιολόγηση, πλην όμως το αντικείμενο των εταιρειών του Ομίλου θεωρούμε ότι προσφέρει ασφάλεια στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Επίσης η αύξηση των επιτοκίων που ξεκίνησε από τα τέλη του 2022 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα επηρεάζει τα μεγέθη της εταιρείας αυξάνοντας το κόστος του δανεισμού. Η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή προχώρησε σε σύναψη προθεσμιακών καταθέσεων, με σκοπό να αντισταθμίσει μέρος της αύξησης του κόστους.

Ο Όμιλός μας παρακολουθεί τις εξελίξεις προκειμένου να ανταποκριθεί κατάλληλα σε όλα τα επίπεδα έχοντας προετοιμάσει ειδικό πλάνο δράσεων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Παρ' όλη την αβεβαιότητα, η Διοίκηση προσδοκά στη διατήρηση των βασικών μεγεθών της Εταιρείας και του Ομίλου κατά την τρέχουσα εταιρική χρήση.

Συνοπτικά και συγκριτικά με το προηγούμενο οικονομικό έτος τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου και της εταιρείας έχουν ως εξής:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v