Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερδιπλασιασμός κερδών για τη Louis Vuitton στην Ελλάδα

Μετά τη χρήση του 2022, όπου πωλήσεις και κέρδη εκτοξεύτηκαν για τον γαλλικό οίκο πολυτελών ειδών, η ελληνική θυγατρική προχωρά στο άνοιγμα δύο ακόμη εποχικών καταστημάτων στη Μύκονο.

Υπερδιπλασιασμός κερδών για τη Louis Vuitton στην Ελλάδα

Αύξηση πωλήσεων και κερδών πάνω και από τα προ πανδημίας επίπεδα κατέγραψε το 2022 ο διάσημος γαλλικός οίκος Louis Vuitton στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας αφενός τη διεθνή τάση υπέρ των luxury προϊόντων αλλά και την ειδική δυναμική του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα.

Ειδικότερα, το 2022 η φίρμα που διατηρεί ένα κατάστημα στην Αθήνα στην οδό Βουκουρεστίου και ένα εποχικό κατάστημα στη Μύκονο έκλεισε με πωλήσεις της τάξης των 52 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσιες από εκείνες του 2021 (που διατηρούνταν ωστόσο τόσο περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου όσο και του τουρισμού) αλλά και αυξημένες κατά 45,66% έναντι των πωλήσεων του 2019, που αποτελεί έτος βάσης σύγκρισης όσον αφορά την «κανονικότητα» των αγορών.

Στην τελευταία χρήση, τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας επίσης διπλασιάστηκαν στα 19,523 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 15,169 εκατ. ευρώ από 6,84 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021. Τα ταμειακά διαθέσιμα δε της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 19,458 εκατ. ευρώ από 10,168 εκατ. ευρώ το 2021.

Εκμεταλλευόμενη την υπερβάλλουσα ρευστότητά της, η ελληνική θυγατρική του ομίλου LVMH σκοπεύει να δημιουργήσει δύο ακόμη εποχικά καταστήματα και πάλι στη Μύκονο, διατηρώντας επίσης εν λειτουργία το υφιστάμενο κατάστημά της. Ειδικότερα σκοπεύει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να λειτουργήσουν δύο σημεία, στο Nammos Village και στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου Zuma.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v