Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κοντά» σε deal με Αμερικανούς οι Ευρωσύμβουλοι

Συζητήσεις με αμερικανικό fund επιβεβαίωση η διοίκηση της εισηγμένης. Κοντά σε deal για την πώληση του ακινήτου στην Πυλαία. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις φετινές επιδόσεις.

«Κοντά» σε deal με Αμερικανούς οι Ευρωσύμβουλοι

Η συνέχιση της ανοδικής πορείας των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η προώθηση της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου της έναντι συμφέρουσας τιμής, καθώς και η δρομολογούμενη συνεργασία με αμερικανικό fund (το Euro2day.gr σας είχε ενημερώσει σχετικά από το περυσινό φθινόπωρο) αποτελούν τις βασικότερες εξελίξεις των Ευρωσυμβούλων.

Ήδη, η εισηγμένη εταιρεία «τρέχει» φέτος με ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών της γύρω στο 15% διατηρώντας τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους της (EBITDA margin) αρκετά κοντά στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα. Η τάση αυτή δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Παράγοντες όπως η ανάγκη απορρόφησης τόσο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης, όσο και του νέου ΕΣΠΑ δημιουργούν θετικές συνθήκες τόσο για την εισηγμένη, όσο και για τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Μια δεύτερη εξέλιξη για την εισηγμένη αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ήδη δεχτεί εκδήλωση ενδιαφέροντος -από ισχυρό «παίκτη», όπως λέγεται- για την πώληση του ακινήτου της στη Θεσσαλονίκη. Αν και η διοίκηση των Ευρωσυμβούλων δεν αναφέρεται εκτενώς στο θέμα, αφήνεται έμμεσα να εννοηθεί ότι το τίμημα της πώλησης θα είναι ικανοποιητικό και έτσι η εισηγμένη θα περάσει σε κατάσταση θετικού καθαρού ταμείου (διαθέσιμα περισσότερα από το σύνολο των τραπεζικών της υποχρεώσεων).

Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση των Ευρωσυμβούλων επισημαίνεται πως η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των ενεργειών διαδικαστικής τακτοποίησης για την δυνατότητα πώλησης του ακινήτου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης «εν τέλει λειτούργησε υπέρ της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι την αυξητική εξέλιξη των τιμών των ακινήτων στην περιοχή, με αποτέλεσμα η διοίκηση να εκτιμά ότι θα εξασφαλίσει τίμημα αρκετά υψηλότερο των αρχικών της σχεδιασμών».

Τέλος, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ήδη από πέρυσι την πρόθεση εξαγορών άλλων εταιρειών με στόχο τη δραστηριοποίηση σε συμπληρωματικούς τομείς όπως για παράδειγμα ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η προσφορά διαχείρισης προσωπικού μέσω outsourcing και ο τομέας της ενέργειας. Οι εξαγορές αυτές στα συγκεκριμένα μέτωπα στόχο έχουν να αποκτήσουν συμπληρωματικό χαρακτήρα με της ήδη προσφερόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες της εισηγμένης εταιρείας, αλλά και να οδηγήσουν σε σταυροειδείς πωλήσεις (cross selling).

Για την υλοποίηση αυτών των στόχων αλλά και ενδεχόμενων άλλων, οι Ευρωσύμβουλοι πέρα από την ισχυρή ρευστότητα που θα διαθέτουν μετά τη σχεδιαζόμενη πώληση του ακινήτου στην Πυλαία επιβεβαίωσαν στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων παλαιότερες συζητήσεις με αμερικανικό fund, αναφέροντας ότι «ενημερώθηκε η γενική συνέλευση για την πορεία των διαπραγματεύσεων της διοίκησης με χρηματοοικονομικό Οίκο της αλλοδαπής, για τη σύναψη σύναψης για την πρόσβαση της εταιρείας σε χρηματοδοτικά σχήματα σχετικά με την εξασφάλιση επενδυτικών κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Προφανώς, αυτό που απομένει να φανεί στο προσεχές μέλλον είναι το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v