Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίκιζας, Χαρπαντίδης, Σταύρου και Μπενόπουλος στο νέο δ.σ. της ΟΠΤΙΜΑ

Στη διοίκηση της εταιρείας της οικογένειας Παντελιάδη ο αντιπρόεδρος της PMI, ο βασικός μέτοχος της Μέλισσα - Κίκιζας, ο επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος και ο ιδρυτής της Cafetex.

Κίκιζας, Χαρπαντίδης, Σταύρου και Μπενόπουλος στο νέο δ.σ. της ΟΠΤΙΜΑ

Νέο πλουραλιστικό διοικητικό συμβούλιο απέκτησε πριν από λίγες ημέρες η ΟΠΤΙΜΑ, ο βιομηχανικός βραχίονας της οικογένειας Παντελιάδη που δραστηριοποιείται και στο λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο τροφίμων με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market και το δίκτυο Cash & Carry Metro.

Κάτω από την ίδια στέγη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας βρίσκονται πλέον ως μη εκτελεστικά μέλη οι κ.κ. Αλ. Κίκιζας, Χρ. Χαρπαντίδης, Βασ. Σταύρου και Γιαν. Μπενόπουλος. Πρόκειται για μεγαλομετόχους και στελέχη γνωστών εταιρειών ελληνικών και πολυεθνικών συμφερόντων, που η συμμετοχή τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΤΙΜΑ που «τρέχει» ο Στέφανος Παντελιάδης αποτυπώνουν τη νέα κουλτούρα στην εταιρεία.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΤΙΜΑ απαρτίζεται από τους κ.κ. Στέφανο Παντελιάδη πρόεδρο, Γεώργιο Καραμπέτσο διευθύνοντα σύμβουλο, Σώζων Δασκαλόπουλο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, αντιπρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Παππά και μέλη τους κ.κ. Ιωάννη Μπενόπουλο (ιδρυτή της Cafetex), Αλέξανδρο Κίκιζα (βασικό μέτοχο και επικεφαλή της Μέλισσα - Κίκιζας), Χρήστο Χαρπαντίδη (αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη), Βασίλη Σταύρου (επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος) και Νικόλαο Σκανιά.

Την εταιρεία ΟΠΤΙΜΑ την ίδρυσε το 1974 ο Παντελής Παντελιάδης και η σύζυγός του Ουρανία. Αρχικά δραστηριοποιείται εισάγοντας κονσέρβες κρέατος και γάλατα εβαπορέ. Το 1979, γίνεται η μεγάλη και σαφής στροφή προς το τυρί, που θα την οδηγήσει εκεί που βρίσκεται σήμερα. Εισάγεται στην Ελλάδα το Adoro αλλά και το θρυλικό Kerrygold.

Χρονιά-σταθμός για την εταιρεία αποτελεί το 1997, όταν αποκτά τον έλεγχο της τυροκομικής βιομηχανίας ΗΠΕΙΡΟΣ. Η δεύτερη μεγάλη εξαγορά έρχεται το 2017, όταν αποκτά την εταιρεία ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε, από τη Νίκας. Την ίδια χρονιά, προχωρά σε μια ακόμη μεγάλη συμφωνία. Στην εταιρεία Quality Brands International (QBI), που ελέγχεται από την ΟΠΤΙΜΑ της οικογένειας Παντελιάδη, εισέρχεται η ιταλική εταιρεία Granarolo International.

Σήμερα, κοντά πέντε δεκαετίες μετά την είσοδο της οικογένειας Παντελιάδη στην παραγωγή και εμπορία τυροκομικών προϊόντων, η ΟΠΤΙΜΑ στη χρήση του 2021 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 150,133 εκατ. ευρώ, μικτά κέρδη 21,193 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 9,702 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v