Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interamerican: Απορροφά τις Interamerican Ζημιών και Ορίζων

Δημιουργείται μια μεικτή ασφαλιστική με αξιοποίηση της άδειας της Ορίζων. Στόχος συνέργειες, οικονομίες κλίμακας και μείωση του κόστους. Υπό την αίρεση εγκρίσεων ΤτΕ και υπουργείου Ανάπτυξης η συγχώνευση. Τα οικονομικά μεγέθη.

Interamerican: Απορροφά τις Interamerican Ζημιών και Ορίζων

Σε συγχώνευση των Interamerican Ζωής, Interamerican Ζημιών και Ορίζων Γενικών Ασφαλίσεων με απορρόφηση των δύο τελευταίων από την πρώτη προχωρά ο όμιλος, εφόσον ληφθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από Τράπεζα της Ελλάδος και υπουργείο Ανάπτυξης.

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης προβλέπει την απορρόφηση των Interamerican Γενικών Ασφαλίσεων και Ορίζων από την Interamerican Ζωής, η οποία κατέχει το 100% των μετοχών τους, με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31η Μαρτίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης, η ενοποίηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη πολυκαναλικής προσέγγισης διανομής και σε διευρυμένη προσφορά προϊόντων, για δίκτυα πελατών και πωλήσεων. Μέσω της ανάπτυξης συνεργειών και των οικονομιών κλίματος επιδιώκεται να επιτευχθεί μείωση κόστους. Υπενθυμίζεται ότι η Ορίζων διαθέτει μικτή άδεια δραστηριότητας, η οποία θα αξιοποιηθεί από την Interamerican Ζωής για τη μετατροπή της σε μεικτή εταιρεία Ζωής και Ζημιών.

Η Interamerican Γενικών Ασφαλίσεων είχε στις 31/3/2023 σύνολο περιουσιακών στοιχείων 484,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 334,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε χρεόγραφα επενδυτικού χαρτοφυλακίου και τα 33 εκατ. ευρώ απαιτήσεις από συμβόλαια αντασφάλισης. Οι υποχρεώσεις από ασφαλιστήρια ανερχόταν, κατά την ίδια ημερομηνία, σε 310 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις σε 348,17 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων σε 136,2 εκατ. ευρώ. Για την Ορίζων το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανερχόταν στις 31/3/2023 σε 8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v