Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Skroutz: Ποιους τρόπους πληρωμής επιλέγουν οι καταναλωτές

Οι πελάτες φροντίζουν να εκμεταλλευτούν τις μεθόδους Buy Now, Pay Later, με το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους» να κερδίζει έδαφος. Τι ισχύει για αγορές με κάρτες. Πόσο δημοφιλής είναι η αντικαταβολή.

Skroutz: Ποιους τρόπους πληρωμής επιλέγουν οι καταναλωτές

Το Skroutz προσφέρει πληθώρα επιλογών πληρωμής. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές αγορές. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος πληρωμής είναι η χρεωστική κάρτα με σχεδόν 3 εκατομμύρια παραγγελίες να έχουν πραγματοποιηθεί με αυτή τη μέθοδο πληρωμής και με μέσο όρο αξίας καλαθιού 58€, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν για τους 5 πρώτους μήνες του έτους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές φροντίζουν να εκμεταλλευτούν τις προσφερόμενες μεθόδους πληρωμής Buy Now, Pay Later, με το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την αρχή του χρόνου μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, η μέση αξία του καλαθιού για αγορές με το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” αγγίζει τα 450€.

Οι αγορές με δόσεις μέσω πιστωτικής παραμένει ένας δημοφιλής τρόπος πληρωμής για αγορές μέσω Skroutz, με το μέσο καλάθι για τις παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν να φτάνει τα 190€.

Την ίδια στιγμή η μέθοδος της αντικαταβολής εξακολουθεί να προτιμάται από 400 χιλιάδων χρηστών με τη μέση αξία καλαθιού να διαμορφώνεται στα 52€.

Τον τελευταίο μήνα στους τρόπους πληρωμής για αγορές μέσω Skroutz προστέθηκαν η τραπεζική κατάθεση μέσω ΙRIS, και η πληρωμή μέσω Google Pay και Apple Pay. Μέσα σε μόνο ένα μήνα, φαίνεται ότι έχουν μετατραπεί σε αγαπημένο τρόπο πληρωμής με το μέσο καλάθι αγορών μέσω IRIS να ξεπερνά τα 1.000€. Η πληρωμή μέσω Google/Apple Pay φαίνεται να διευκολύνει τους καταναλωτές για γρήγορες αγορές με μέση αξία καλαθιού 45€ και 56€ αντίστοιχα.

Τέλος, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που υπάγονται σε κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. φαίνεται να αξιοποιούν τη δυνατότητα που τους προσφέρει το Skroutz να εκδώσουν τιμολόγιο χωρίς την καταβολή Φ.Π.Α., καθώς 16,4 χιλιάδες αγορές (κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών, laptop και tablet) έγιναν με απαλλαγή Φ.Π.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v