Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Το 4ο τρίμηνο η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο

O προγραμματισμός για την αυτονόμηση της Trade Estates και το πιθανό placement προ της δημόσιας εγγραφής. Στόχος τα 50 εκατ. ευρώ EBITDA από τη λιανεμπορική δραστηριότητα.

Fourlis: Το 4ο τρίμηνο η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο

Στο δ’ τρίμηνο του 2023 προγραμματίζεται η εισαγωγή της Trade Estates στο ΧΑ με τον πρόεδρο του ομίλου, κ. Β. Φουρλή να κάνει λόγο για πιθανή δημόσια εγγραφή στο β’ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, όπως ο ίδιος ανάφερε χθες στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου.

Η εταιρεία έχει διαμορφώσει σήμερα NAV ύψους 230 εκατ. ευρώ (GAV άνω των 300 εκατ. ευρώ) και φιλοδοξεί να αντλήσει κεφάλαια έως και 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στην ΑΕΕΑΠ του ομίλου ήδη ποσοστό 12% έχει αποκτήσει η Autohellas ενώ σύμφωνα με τον κ. Φουρλή πριν τη δημόσια εγγραφή ενδέχεται να υπάρξει placement μετοχών προς τρίτους. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία στοχεύει σε ελεύθερη διασπορά μετοχών που θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στο 25%, όπως άλλωστε ορίζει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή η εισαγωγή της Trade Estates πέρα από τη σαφέστερη εικόνα για τις δραστηριότητες, τα φορολογικά οφέλη και τη μεταφορά δανεισμού θα αναδείξει και την πραγματική αξία του ομίλου. «Η κεφαλαιακή αξία του ομίλου σήμερα είναι ίση με την κεφαλαιακή αξία της ΑΕΕΑΠ. Όταν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, η αξία της δραστηριότητας της λιανικής θα βγει πραγματικά στην επιφάνεια», ανάφερε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά τη δραστηριότητα της η Trade Estates σήμερα προχωρά στη δημιουργία των retail parks (σε συνεργασία με την Ten Brinke) σε Πάτρα και Κρήτη, ενώ αναμένει άμεσα την έκδοση οικοδομικών αδειών για το retail park στο Ελληνικό.

Όσον αφορά τη λιανεμπορική δραστηριότητα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δημήτρης Βαλαχής ανάφερε πως ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζει να είναι θετικός, παραπέμποντας στις ενδείξεις και του α’ τριμήνου της χρήσης.

Αν και η διοίκηση του ομίλου δεν έδωσε συγκεκριμένο στόχο, ο κ. Φουρλής επανέλαβε την πρόβλεψη για ενοποιημένο τζίρο 750 εκατ. ευρώ έως το 2026 από τα τρία λιανικά concepts των IKEA, Intersport και Holland&Barret. Επίσης εκτίμησε ότι σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας ο όμιλος μπορεί μέσα στο 2024 να αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v