Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 15 εκατ. ευρώ στο Sofitel Athens Airport

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του γαλλικού ομίλου Accor, φιλοξενεί και το νέο εστιατόριο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar που πήρε το όνομά του από τη Τζένη Μήτση, πρόεδρο και CEO της μονάδας.

Επένδυση 15 εκατ. ευρώ στο Sofitel Athens Airport

Με τη λειτουργία του εστιατορίου Jenny’s Rooftop Restaurant Bar που βρίσκεται στον ένατο όροφο ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση, ύψους 15 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport, το οποίο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Mitsis Hotels.

«Η ανακαίνιση ξεκίνησε το 2016, μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μήτση (σ.σ.: ιδρυτή του φερώνυμου ομίλου), και ολοκληρώθηκε φέτος με την ανάπλαση του εστιατορίου», επεσήμανε η Τζένη Μήτση, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Sofitel Athens Airport, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου εστιατορίου.

Τόνισε, δε, ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εργασίες στο spa, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Sofitel Athens Airport, το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του γαλλικού ομίλου Accor, είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά από τον τερματικό σταθμό Αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 345 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων 12 σουιτών, 2 πολυτελών εστιατορίων, 2 μπαρ και ενός γυμναστηρίου με εσωτερική πισίνα. Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις του Sofitel Athens Airport περιλαμβάνουν 11 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 600 άτομα.

Το εστιατόριο

Το Jenny’s Rooftop Restaurant Bar πήρε το όνομά του από την Τζ. Μήτση, ένα από τα μέλη της οικογένειας Μήτση, η οποία και οραματίστηκε τον συγκεκριμένο χώρο. «Το Jenny’s είναι ένα εστιατόριο που προσδοκά να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον ξένο τουρίστα, ο οποίος είναι διερχόμενος από το ξενοδοχείο. Στόχος είναι να γίνει ευρύτερα γνωστό. Στοχεύουμε στην προσέλκυση και της ελληνικής αγοράς», επεσήμανε η επικεφαλής του ξενοδοχείου.

«Δίνω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο φαγητό γιατί πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να περιποιηθείς ανθρώπους. Το φαγητό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για τα ξενοδοχεία μας. Και απ’ ό,τι απεδείχθη, στατιστικά οι πελάτες το πρώτο πράγμα που βαθμολογούν είναι το φαγητό. Δεν είναι το δωμάτιο ή η καθαριότητα. Το φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος φιλοξενίας γιατί ενώνει ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι προσφέροντάς τους απόλαυση και χαρά. Με αυτό σαν βάση, ο χώρος και το μενού του Jenny’s στοχεύουν στο να δώσουν στον επισκέπτη, την αίσθηση της σπιτικής φροντίδας σε ένα κομψό και πολυτελές περιβάλλον», προσέθεσε.

«Προσπάθησα να δώσω στο εστιατόριο μια ταυτότητα που δεν είναι συνηθισμένη. Αυτό που είναι ξεχωριστό είναι ότι έχει πάρα πολλά υλικά. Για πρώτη φορά σε οικοδομή διαχειριστήκαμε 180 διαφορετικά είδη υλικών», κατέληξε η Τζ. Μήτση.

Τα νέα projects

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος Mitsis Hotels έχει στα σκαριά αρκετά projects τόσο στη νησιωτική, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρόσφατα, ο όμιλος ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση και τον εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν - Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Προσεχώς, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αξιοποίησης του «φιλέτου» στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026 και στόχο την ανάπτυξη ενός από τους μεγαλύτερους προορισμούς γκολφ της Μεσογείου.

Στα σκαριά βρίσκεται ακόμη η εκ βάθρων ανακαίνιση του ξενοδοχείου Grand Hotel στη Ρόδο, ενώ με ταχείς ρυθμούς προχωρά και η ανάπτυξη του νέου 4άστερου ξενοδοχείου του ομίλου στο Μέγαρο Μεταξά στον Πειραιά. Βάσει σχεδιασμού, η νέα μονάδα, δυναμικότητας 11 δωματίων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Το επενδυτικό πλάνο των Mitsis Hotels προβλέπει επίσης την αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Γαλήνη», που βρίσκεται εντός της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο όμιλος έλαβε το «πράσινο φως» για την υπαγωγή του project, προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ, που έχει δρομολογήσει στη Μύκονο στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης.

Προ ολίγων μηνών, δε, η εταιρεία σύναψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης για το 4 αστέρων παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Bali Paradise στο Μπαλί, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, το οποίο αναμένεται να ανακαινιστεί πλήρως και να αναβαθμιστεί στην κατηγορία των 5 αστέρων έως το 2027.

Εχοντας δημιουργήσει ένα portfolio 20 πλέον ξενοδοχείων σε κάποιους εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, την Αθήνα, την Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο, ο όμιλος Μήτση (Mitsis Hotels) μετρά περισσότερα από 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v