Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Softone: Ερχονται νέες εξαγορές μέσα στο 2023

Με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική και διεθνή αγορά για νέες εξαγορές, o όμιλος Softone, πάροχος Cloud-based λύσεων business software, συνεχίζει και το 2023 να κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 40%.

Softone: Ερχονται νέες εξαγορές μέσα στο 2023

Νέες εξαγορές σχεδιάζει για το 2023 ο όμιλος Εταιρειών Softone, ενώ παράλληλα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καινοτομία σχεδιάζοντας και νέα προϊόντα για επιχειρήσεις.  

Με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 40% το 2023, ο όμιλος στοχεύει σε κύκλο εργασιών πάνω από 49 εκατ. ευρώ και ebida πάνω από 12 εκατ. ευρώ. «Η κερδοφορία για τον όμιλο είναι  πολύ σημαντική, γιατί επενδύουμε τα κέρδη μας στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων», είπε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Πάνος Μαρτίνης (φωτ.), CEO της Softone.

«Προχωράμε σε στρατηγικές εξαγορές με ισχυρή στόχευση, ενώ επίσης σε συνεχή επένδυση σε εξέλιξη υφιστάμενων προϊόντων και ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε προϊόντα business software», είπε με νόημα και πρόσθεσε:

«Ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση στην αγορά business software, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών τα 120 εκατ. ευρώ το 2023 και 200 εκατ. ευρώ το 2026. Πάνω από 600 επιχειρήσεις είναι συνεργάτες μας και αυτή τη στιγμή έχουμε το 70% των διαβιβάσεων του mydata στην ΑΑΔΕ. Είναι μια πολύ δυνατή βάση, σε μια αγορά που τώρα ανοίγει. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 100 εκατομμύρια παραστατικά», τόνισε ο κ. Μαρτίνης προσθέτοντας πως πάνω από 5.000 λογιστικά γραφεία χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Prosvasis, εταιρείας που έχει εξαγοραστεί από τον όμιλο.

Απαντώντας σε ερώτηση για επέκταση σε νέες αγορές υποστήριξε πως έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, ωστόσο, όπως είπε, οι αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας που ήδη έχουν παρουσία, έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Μάλιστα τόνισε ότι πλέον τα περισσότερα προϊόντα τους δεν απαιτούν παρουσία της εταιρείας σε κάποια χώρα και για τον λόγο αυτό είναι πλέον στην παγκόσμια αγορά.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου στο Χρηματιστήριο, ο κ. Μαρτίνης απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο που να αφορά είτε την Ελλάδα είτε το εξωτερικό.

«Δεν σκοπεύουμε να μπούμε στο Χρηματιστήριο. Επενδύουμε σε πράγματα που μπορεί να φέρουν αξία αρκετά χρόνια μετά και το ΧΑ θέλει άμεσα αποτελέσματα σε επίπεδο π.χ. τριμήνου. Κάτι τέτοιο δεν είναι στη φιλοσοφία μας», ξεκαθάρισε.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Κυριάζης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του ομίλου Softone, ανέφερε ότι η αγορά του business software θα τριπλασιαστεί μέσα στην επόμενη πενταετία και από 400 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα θα ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ. «Το διοικητικό μοντέλο μιας startup που μας έφερε ως εδώ δεν μας πάει παραπέρα. Η επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Το 2021 απασχολούσαμε 150 άτομα και μέχρι το τέλος του 2023 θα φτάσουμε τα 600», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως η αγορά αναπτύσσεται με ρυθμούς που δεν τους έχουμε ξαναζήσει και πως το momentum της Ελλάδας είναι το κατάλληλο αφού βρίσκεται στην «τέλεια καταιγίδα». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αλματώδη αύξηση στο cloud. «Είμαστε πρώτοι. Έχουμε φτάσει να αναπτύξουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και το 57% των εσόδων μας θα είναι από προϊόντα cloud», είπαν τα στελέχη της εταιρείας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v