Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ. Μπρουμίδης: Αύξηση 6% στα έσοδα το πρώτο πεντάμηνο

Θετική πορεία κατέγραψε το πρώτο πεντάμηνο η Vodafone, έχοντας πετύχει 6% αύξηση εσόδων. Συνεχίζεται η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Χ. Μπρουμίδης: Αύξηση 6% στα έσοδα το πρώτο πεντάμηνο

«Πάμε καλά. Το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου η Vodafone είχε αύξηση 6% στα γενικά και 3% στα έσοδα από υπηρεσίες. Η βάση μας ήταν σταθερή σε συνδέσεις, ενώ η αύξηση στη ζήτηση για data ξεπέρασε το 70%», επισήμανε ο επικεφαλής της Vodafone Χ. Μπρουμίδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Παράλληλα ανέφερε ότι η εταιρεία υλοποιεί με συνέπεια το επενδυτικό της πλάνο, ύψους 600 εκατ. ευρώ, παραμένοντας on track και ενίοτε υπερβαίνοντας τους αρχικούς στόχους. «Υλοποιούμε με συνέπεια το επενδυτικό μας πλάνο, ύψους 600 εκατ. ευρώ εδώ και τρία χρόνια, παραμένοντας on track και ενίοτε υπερβαίνοντας τους αρχικούς μας στόχους».

Οπως υποστήριξε:

  • Στο 5G, έχουμε ήδη επιτύχει 71% πληθυσμιακή κάλυψη, με βάση στοιχεία Μαρτίου, ενώ τον Μάρτιο του 2024 αναμένουν να βρίσκονται στο 86% και τον Μάρτιο του 2025 στο 92%, παραμένοντας σε τροχιά επίτευξης, αλλά και υπέρβασης του αρχικού στόχου για κάλυψη 90% μέχρι το 2025. To 2026 αναμένεται να έχει καλυφθεί το 96% του πληθυσμού της χώρας.
  • Καλύφθηκαν με 5G όλες οι πρωτεύουσες νομών καθώς και τουλάχιστον οι δεύτερες και τρίτες πληθυσμιακά πόλεις ανά νομό, ενώ 5G κάλυψη υπάρχει σε συνολικά 38 νησιά.
  • Στις οπτικές ίνες παραμένει ο στόχος των 850.000 homes passed μέχρι το 2025. Σήμερα, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH. Τον Μάρτιο του 2024 εκτιμάται ότι θα έχουν συνδεθεί 350.000 σπίτια και επιχειρήσεις απευθείας με οπτική ίνα.

«Βρισκόμαστε στο προχωρημένο στάδιο σύστασης εταιρείας υποδομών για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, όπως είχαμε προαναγγείλει», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στο τέλος του χρόνου η εταιρεία θα είναι αυτόνομη.

«Στα εργασιακά, η εταιρεία μπήκε στον δεύτερο χρόνο εφαρμογής της δικής μας πρωτοποριακής εκδοχής του υβριδικού μοντέλου εργασίας, με τις μετρήσεις να δείχνουν τη θετική επίπτωση στους ανθρώπους της Vodafone Ελλάδας, σε επίπεδο ικανοποίησης από την εργασία και, φυσικά, επιδόσεων. Και αξίζει να πούμε ότι ξεκινήσαμε μια νέα οικονομική χρονιά, κατά την οποία έχουμε στόχο να υποστηρίξουμε τη δυναμική τροχιά ανάπτυξης της εταιρείας, ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας σε ειδικότητες τεχνολογίας», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v