Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομολογιακό δάνειο 70 εκατ. ευρώ από ΑΒ Βασιλόπουλο

Η μητρική Retail Holding θα καλύψει 5ετείς ομολογίες έως του ποσού των 17,5 εκατ. ευρώ και η Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao, που είναι συνδεδεμένη με την ΑΒ, θα καλύψει τα υπόλοιπα 52,5 εκατ. ευρώ.

Ομολογιακό δάνειο 70 εκατ. ευρώ από ΑΒ Βασιλόπουλο

Στη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ προχωρά η ΑΒ Βασιλόπουλος. Σχετική απόφαση έλαβε στις 10 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας.

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη χορήγηση ειδικής άδειας για την εντός 6 μηνών έκδοση από την εταιρεία κοινού ανεξασφάλιστου ομολογιακού δανείου έως 70 εκατ. ευρώ, με διάρκεια πέντε ετών και επιτόκιο 6,16%.

Θα συμβληθούν η Lion Retail Holding S.a.r.l. που είναι μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία θα καλύψει ομολογίες έως του ποσού των 17,5 εκατ. ευρώ, και η Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao (ενεργούσα μέσω του υποκαταστήματός της στη Γενεύη), που είναι συνδεδεμένη με την ΑΒ και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των 52,5 εκατ. ευρώ.

Η Lion Retail Holding S.a.r.l. αποτελεί μοναδικό (100%) μέτοχο της ΑΒ Βασιλόπουλος και η Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao, ελέγχεται εμμέσως από την εταιρεία Koninklijke Ahold Delhaize N.V., που ταυτόχρονα ελέγχει εμμέσως την ΑΒ Βασιλόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v