Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά η Μπλε Κέδρος για το λουκέτο στο ξενοδοχείο της Ακρόπολης

Το ζήτημα της νομιμότητας της νέας πράξης από τον Δήμο Αθηναίων παραμένει εκκρεμές, τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο δικαστηρίου, υποστηρίζει.

Τι απαντά η Μπλε Κέδρος για το λουκέτο στο ξενοδοχείο της Ακρόπολης

Η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ ανακοινώνει τα ακόλουθα γεγονότα που αφορούν στην υπόθεση του ξενοδοχείου της επί της Φαλήρου 5, στην Αθήνα, συναφώς και προς τα από 12.07.2023 δελτία τύπου του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Τουρισμού:

Μετά από νομικές ενέργειες της Εταιρείας και με την από 29.05.2023 απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ Α της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (2η Συνεδρίαση, θέμα 5ο) κρίθηκε ως ανυπόστατη η «πράξη» μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης 15/2017 του ξενοδοχείου της Εταιρείας, η οποία είχε αποτελέσει το έρεισμα για να κηρυχθούν αυθαίρετοι οι χώροι αυτού άνωθεν των 24 μέτρων και να επιβληθούν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου.

Την κρίση αυτή περί του προδήλως ανυπόστατου της πράξης μερικής ανάκλησης της αδείας, που δεν παρήγαγε καμία έννομη συνέπεια, επανέλαβε και το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας με το με αριθμό 15/2023 πρακτικό του. Με το πρακτικό αυτό το Συμβούλιο Συμμόρφωσης κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να προβεί σε ορθή πράξη μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης, μετά δε την έκδοση αυτής, τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς να ενεργήσουν για την υλοποίησή της με την παύση της λειτουργίας των εν λόγω χώρων του ξενοδοχείου και τη σύνταξη μελετών για την υλοποίηση της καθαίρεσης αυτών.

Στη συνέχεια ο Δήμος Αθηναίων προέβη στην έκδοση της με αρ. πρωτ. 199540/05.07.2023 νέας πράξης του Τμήματος Έκδοσης Αδειών της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της από 24-11-2022 μερικής ανάκλησης της 15/2017 άδειας δόμησης που αφορά στο ακίνητο επί της οδού Φαλήρου 5 & παρόδου Συγγρού 34». Κατά της νέας αυτής πράξης, που είναι και πάλι πλημμελής και παράνομη, η Εταιρεία ήδη άσκησε τόσο αίτηση ακύρωσης ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων όσο και διοικητική προσφυγή ενώπιον του ΣΥΠΟΘΑ Α'.

Η Εταιρεία ενημέρωσε προσηκόντως το Υπουργείο Τουρισμού για το ανυπόστατο της αρχικής «πράξης» μερικής ανάκλησης της αδείας 15/2017 και θα προβεί εκ νέου στη δέουσα ενημέρωση σχετικά με τις πλημμέλειες της νέας ανακλητικής πράξης, καθώς το ζήτημα της νομιμότητας (και, εν προκειμένω, της παρανομίας) της νέας αυτής πράξης παραμένει εκκρεμές, τόσο σε επίπεδο διοίκησης, όσο και σε επίπεδο δικαστηρίου.

Επιπλέον των ανωτέρω, σημειώνεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με τη με αριθμό Α83/2023 απόφασή του έχει ήδη διατάξει την αναστολή τόσο της εκθέσεως αυτοψίας όσο και των προστίμων των ορόφων του κτιρίου που ερείδονται σε αυτή (Τμήμα Β’ Ακυρωτικό του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών).

Η Εταιρεία θα παρέχει πληροφόρηση στο επενδυτικό κοινό για όλες τις επικείμενες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v