Εθνική Ασφαλιστική: Θέμα ημερών η λύση για τους «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο CEO Robert Gauci είχε εκφράσει την επιθυμία του να αντιμετωπίσει το ζήτημα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι το σύνολο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων που θα μετατραπεί σε «κανονικό» προσωπικό. Οι προσαρμογές.

Εθνική Ασφαλιστική: Θέμα ημερών η λύση για τους «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους

Θέμα λίγων ημερών φαίνεται να αποτελεί ο τρόπος διευθέτησης του ζητήματος των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει το πόσοι και ποιοι τελικά θα καταστούν «κανονικοί» υπάλληλοι της εταιρείας, αλλά και το ποιοι θα κληθούν να… κατεβούν από το τρένο (δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους, δηλαδή θα χάσουν τις δουλειές τους).

Προ μηνών είχε διαρρεύσει ότι η εταιρεία θα διατηρούσε γύρω στο 60%-65% των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, ποσοστό όμως που είχε διαψευσθεί από τη διοίκηση στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες εκτιμήσεις:

  1. Το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα είτε την προσεχή Παρασκευή είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
  2. Θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας του γύρω στο 75% με 80% των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, με τις περισσότερες πιθανότητες να κινούνται προς το πάνω όριο.
  3. Όσοι παραμείνουν στις τάξεις της Εθνικής Ασφαλιστικής εκτιμάται ότι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους σε σύγκριση με τις τρέχουσες αποδοχές τους και θα ενταχθούν σε ομαδικά προγράμματα των «κανονικών» εργαζομένων. Από την άλλη πλευρά, οι αποδοχές τους θα εξακολουθήσουν να είναι χαμηλότερες από αυτές των «κανονικών» υπαλλήλων της εταιρείας, ενώ φαίνεται πως δεν θα λαμβάνεται υπόψη η μέχρι σήμερα προϋπηρεσία τους στο ύψος μιας ενδεχόμενης μελλοντικής απόλυσης.

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνονται κινήσεις από την πλευρά του Σωματείου των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να κερδηθούν όσα περισσότερα γίνονται, έστω και… στο παρά πέντε της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κλίμα είναι «βαρύ», με άλλους να υποστηρίζουν ότι έγινε και γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και άλλους να εκφράζουν τη δυσφορία τους για την όλη κατάσταση (π.χ. αποχώρηση από το Δ.Σ. του Σωματείου του Γιώργου Νασούφη, από τον συνδυασμό «Συνεργασία»).

Το ζήτημα των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρονιά, με τη μία διοίκηση της εταιρείας να… πετάει το μπαλάκι στην επόμενη και τελικά η «καυτή πατάτα» να περάσει στο νέο ιδιοκτήτη της Εθνικής Ασφαλιστικής (τους Αμερικανούς της CVC) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Robert Gauci.

O Robert Gauci (φωτ.) είχε εκφράσει από την πρώτη κιόλας στιγμή την επιθυμία του να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι το σύνολο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων που θα μετατραπεί σε «κανονικό» προσωπικό και πως θα υπάρξουν και κάποιοι που θα δουν τη σύμβασή τους να μην ανανεώνεται (στην πράξη θα απολυθούν).

Είχε διευκρινίσει άλλωστε ότι η Εθνική δεν θα έδιωχνε μόνο κόσμο, αλλά παράλληλα θα προσλάμβανε και νέα στελέχη, σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες της ψηφιοποίησης των εργασιών της και της προσαρμογής της στα νέα δεδομένα.

Κατά την τελευταία διετία έχουν αποχωρήσει από την Εθνικής Ασφαλιστική πάνω από 150 εργαζόμενοι μέσω των δύο προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που υλοποιήθηκαν, ενώ επί διοικήσεως Robert Gauci φέρεται να έχουν προσληφθεί περίπου 58 άτομα, με στόχο να δραστηριοποιηθούν κυρίως στους τομείς του ΙΤ και των data.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v