Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρυθμοί ανάπτυξης 64% το 2022 για τη Neurosoft

Με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 60% «τρέχει» η Neurosoft, η ελληνική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με βασικό μέτοχο τον ΟΠΑΠ. Ετοιμη να προσφέρει νέες λύσεις στην κυβερνοασφάλεια, στοχεύει στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ρυθμοί ανάπτυξης 64% το 2022 για τη Neurosoft

Ρυθμό ανάπτυξης 64% κατέγραψε το 2022 η Neurosoft, η ελληνική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου με βασικό μέτοχο τον ΟΠΑΠ.

Το 2022 ήταν η πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του εξωτερικού κλείνοντας με έσοδα 23,01 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για αύξηση πολύ πάνω από τους ρυθμούς 50% που καταγράφει από το 2020 η Neurosoft ενώ ξεπέρασε και τις προσδοκίες της διοίκησης της εταιρείας που είχε προαναγείλει έσοδα περίπου στα 20 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2021 τα έσοδα της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί στα 14 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης και για το 2023 καθώς έχουν καταρτίσει και υλοποιούν επιθετικό πλάνο ανάπτυξης.

Η αυξημένη κερδοφορία ήταν, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, αποτέλεσμα της ενισχυμένης προσφοράς και αναγνώρισης στο χώρο του ICT.

Ο τζίρος της εταιρείας το 2021 προήλθε ολοκληρωτικά από ιδιώτες ενώ το 2022 ήταν επίσης σχεδόν εξολοκλήρου από ιδιωτική πρωτοβουλία, με εξαίρεση το γήπεδο της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η Neurosoft, με έργο τις ηλεκτρονικές υποδομές, από δίκτυο cloud έως cyber security, μέχρι το 2022 είχε αποκλειστικά πελάτες ιδιώτες από τον επιχειρηματικό κόσμο και μόνη εξαίρεση αποτέλεσε το 2020 η συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ταυτότητες.

Ωστόσο από τον Φεβρουάριο του 2022 έδειξαν στοχευμένο ενδιαφέρον για έργα κυρίως κυβερνοασφάλειας, συμμετέχοντας σε προκηρύξεις έργων, κάποια από τα οποία χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έχοντας έδρα την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο η Neurosoft έχει αναλάβει μεμονωμένα έργα σε άλλες χώρες, όπως η Αλβανία όπου έχει σημαντική παρουσία αλλά και τη Μέση Ανατολή.

Τα τρία brands της Neurosoft, Hackcraft, Neutrify και Enterprise Link (σε συνεργασία με την TI Sparkle) καλύπτουν ένα εξαιρετικά μεγάλο εύρος αναγκών, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης και εξέλιξης στις επιχειρήσεις των πελατών της.

Από το 2017, μέτοχος πλειοψηφίας με ποσοστό 68% είναι ο ΟΠΑΠ ενώ στο πελατολόγιό της, εκτός από τον ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβάνονται μεγάλες τράπεζες, η ΔΕΗ, η ΔΕΔΗΕ, η ΑΔΜΗΕ, τα ελληνικά αεροδρόμια, και κατασκευαστικές εταιρείες.

Στα έργα που υλοποιεί αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία με μεγάλους παρόχους, ως υπεργολάβος σε έργα οπτικών ινών, συμπεριλαμβανομένων και εργασιών στο FTTH.

Παράλληλα αναμένει τις υπογραφές στο mega ΣΔΙΤ του Ultra Fast Broadband αξίας 870 εκατ. ευρώ με αναδόχους τον ΟΤΕ (που έχει ήδη υπογράψει) και την κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecom -πλέον είναι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Fiber- που δεν έχει ακόμα υπογράψει και με την οποία συνεργάζεται η Neurosoft.

Επίσης σχεδιάζουν ήδη να αυξήσουν την δραστηριότητά τους με νέες υπηρεσίες που θα απευθύνονται σε ΜμΕ.

Η Neurosoft κερδίζει έδαφος στα Managed Services

Η Neurosoft ως Managed Infrastructure Service Provider (MISP) στοχεύει στην υποστήριξη επιχειρήσεων και οργανισμών, παρέχοντας Advanced E2E Operational Services, σε σύνθετα έργα υποδομής και Professional Services που υπηρετούν την ψηφιακή αναβάθμιση. Η ανοδική της πορεία συνεχίζεται και φέτος με έργα καθοριστικής σημασίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις επιτυχίες της και της εξασφαλίζει μία κυρίαρχη θέση στην αγορά.

Cyber Security, Networking και Field στο επίκεντρο της δραστηριότητας

Η Neurosoft ως Vendor Agnostic πάροχος υπηρεσιών, από το design μέχρι το operation, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο portfolio λύσεων και υπηρεσιών (Networking, Cloud, Security, Cyber και Field).

Μέσω των Cyber Defense Operations, η Neurosoft παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες άμυνας, προσφέροντας SOC.aaS, MDR υπηρεσίες αλλά και τις υπηρεσίες Threat Intelligence, Incident Response, Forensics Analysis και Ransomware Negotiation.

“Η Neurosoft αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη για τις υπηρεσίες Cyber Security Defense, ο οποίος δρα καθοριστικά σε όλο το φάσμα του Incident Response Lifecycle” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Cyber Security Operations Director, Γιώργος Κορρές.

Στο πεδίο του Infrastructure η εταιρία δραστηριοποιείται σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές ενσύρματων και ασύρματων δικτύων, υπολογιστικών συστημάτων καθώς και σε υποδομές σε δημόσια ή ιδιωτικά υπολογιστικά νέφη (Microsoft Azure / AWS / Google Cloud / Private Cloud). Από υπηρεσίες monitoring σε υπηρεσίες διαχείρισης αλλαγών και υποστήριξης λειτουργίας υποδομών μέχρι διαχείριση αδυναμιών (Vulnerability Management.aaS) και ενημερώσεων λογισμικού (Patch Management), η Neurosoft λειτουργεί σε καθεστώς 24 x 7, με προκαθορισμένες ροές εργασιών και αυτοματοποιημένους μηχανισμούς κλιμάκωσης.

Ο ICT Infrastructure & Cloud Operations Senior Director, Βασίλης Ιωαννίδης, τονίζει ιδιαιτέρως τη σημασία που έχει η τεχνογνωσία στην ανάπτυξη της Neurosoft. “H εταιρία προχώρησε στρατηγικά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας υποδομών, στην προσπάθειά της να μεγιστοποιήσει την τεχνογνωσία των ομάδων της, η οποία απορρέει από την πολυετή υλοποίηση αλλά και υποστήριξη σύνθετων υποδομών στους πελάτες της.”

Τα Advanced Field Operations Services της περιλαμβάνουν επιδιορθωτική συντήρηση, αντικατάσταση εξοπλισμού καθώς και προληπτική συντήρηση εξοπλισμού. Σύμφωνα με τον Operations Director, Γιώργο Κυριακόπουλο, “ανταποκρινόμαστε μηνιαία σε πάνω από 8.000 επισκέψεις επιδιορθωτικής συντήρησης, 1.000 επισκέψεις προληπτικής συντήρησης και 500 επισκέψεις εγκατάστασης νέου εξοπλισμού σε όλη την επικράτεια και πάντα στα χρονικά πλαίσια που απαιτεί ο πελάτης”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v