Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα deals και επενδύσεις προανήγγειλε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

Νέα κίνηση στο μέτωπο των εξαγορών, αλλά και επενδύσεις στις ΑΠΕ και την παραγωγή γαλλίου προανήγγειλε ο επικεφαλής της Mytilineos. Διατηρεί το guidance για EBITDA 1 δισ. ευρώ φέτος.

Νέα deals και επενδύσεις προανήγγειλε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
  • Του Δημήτρη Αβαρλή

Στην εκτίμηση πως τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) της εταιρείας θα ξεπεράσουν συνολικά για το 2023 το 1 δισ. ευρώ προχώρησε ο πρόεδρος της Μυτιληναίος Ευάγγελος Μυτιληναίoς.

Προανήγγειλε την εξαγορά εταιρείας, ενώ μίλησε και για τις αναγκαίες επενδύσεις που θα κάνει η εταιρεία για να παράγει γάλλιο. Υπογράμμισε πως η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα τα χαρακτήρισε ικανοποιητικά, λαμβάνοντας υπόψη το δυσμενές περιβάλλον και αποκάλυψε πως η Μυτιληναίoς εξετάζει τρόπους ενίσχυσης της χρηματοδότησης, είτε με την εισαγωγή σε κάποιο χρηματιστήριο είτε με τη μορφή έκδοσης ομολόγου.

Σε σχέση με τις μηδενικές τιμές ενέργειας, υπογράμμισε πως είναι ένα φαινόμενο που δεν θα αλλάξει σύντομα και τόνισε την ανάγκη της αποθήκευσης ενέργειας. Μάλιστα, επεσήμανε πως το πλεονέκτημα για τη Μυτιληναίoς είναι ότι η Αλουμίνιον της Ελλάδος λειτουργεί σαν «μπαταρία» και πως όσο αυξάνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόσο θα υπάρχουν μέρες που οι τιμές της ενέργειας θα είναι μηδενικές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «οι οικονομικές επιδόσεις της Μυτιληναίoς αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, με νέες επενδύσεις που σταδιακά εισέρχονται σε φάση ολοκλήρωσης, όπως η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 826 MW.

Παράλληλα, προωθούνται σημαντικές επενδύσεις σε ΑΠΕ, που αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο έργων και τις οικονομικές επιδόσεις της M Renewables. Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα νέα, σημαντικά υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας, ενώ οι θετικές οικονομικές ροές επιτρέπουν την πραγματοποίηση όλων αυτών των επενδύσεων και την αύξηση του κύκλου εργασιών, με απόλυτο έλεγχο στους βασικούς δείκτες μόχλευσης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v