Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Τσαμάζ: Μόνο στις τηλεπικοινωνίες δεν αυξήθηκαν οι τιμές

Δεν προχωρά το σχέδιο για αυξήσεις έως τα όρια του πληθωρισμού στα συμβόλαια. Ο ΟΤΕ συγκράτησε τα κόστη και υπερασπίστηκε την κερδοφορία του, τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμού.

Μ. Τσαμάζ: Μόνο στις τηλεπικοινωνίες δεν αυξήθηκαν οι τιμές

Η διαβούλευση για τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές που πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ ερωτώμενος σχετικά με την έκβαση της δημόσιας διαβούλευσης ΕΕΤΤ για την τροποποίηση του Κανονισμού Γενικών Αδειών στις τηλεπικοινωνίες ανέφερε ότι η προοπτική η Ελλάδα να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πρακτική με βάση την οποία οι περισσότερες χώρες αναπροσαρμόζουν τις χρεώσεις με βάση τον πληθωρισμό τουλάχιστον προς το παρόν, απομακρύνεται.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσαμάζ στους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αυτό δεν θα ισχύσει στην χώρα μας και κατά συνέπεια δεν θα επιτρέπεται η αύξηση της τιμής του παγίου εντός του χρόνου της σύμβασης.

«Τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε μια συζήτηση για το εάν θα πρέπει η ελληνική νομοθεσία να εναρμονιστεί με ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο επιτρέπει τη δυνατότητα τιμολογιακών αλλαγών στις συμβάσεις των συνδρομητών, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε και επομένως θα συνεχίσουμε ως έχει» είπε ο κ. Τσαμάζ .

Ξεκαθάρισε ότι στον ΟΤΕ κατάφεραν να διαχειριστούν τις αυξήσεις και να τις αντισταθμίσουν μέσα από την μείωση των εξόδων και τον περιορισμό της έκθεσής τους σε διάφορες δραστηριότητες. «Μέχρι στιγμής, παρά τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις, έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε τα κόστη αρκετά καλά και να υπερασπιστούμε την κερδοφορία μας. Και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με βάση το υφιστάμενο καθεστώς» σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v