Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός λίστας επιτήρησης της Fitch η ασφαλιστική Euroins AD

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β+» και αφαίρεσε την ασφαλιστική εταιρεία Euroins AD από τη λίστα επιτήρησης.

Εκτός λίστας επιτήρησης της Fitch η ασφαλιστική Euroins AD

Η Fitch Ratings, ένας από τους κορυφαίους οίκους αξιολόγησης παγκοσμίως, επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση «B+» με σταθερές προοπτικές για την ασφαλιστική εταιρεία Euroins AD (Euroins Bulgaria), τη μεγαλύτερη θυγατρική της Euroins Insurance Group AD (EIG), μέλος του ομίλου Еurohold Bulgaria AD. Η ίδια βαθμολογία έχει επιβεβαιωθεί στην αντασφαλιστική εταιρεία του ομίλου - EIG Re AD.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ασφαλιστική, στις 4 Αυγούστου, η Fitch ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε και τις δύο εταιρείες από τη λίστα παρακολούθησης - Rating Watch Negative (RWN). Αυτό οφείλεται τόσο στα αποτελέσματα και τις επιδόσεις τους, όσο και στην εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης ότι οι δραστηριότητες των εταιρειών του ομίλου παραμένουν σταθερές ακόμη και μετά την έξοδο από τη ρουμανική αγορά.

Η Euroins Bulgaria είναι κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στη βουλγαρική αγορά εδώ και 25 χρόνια και παρέχει επίσης ασφαλιστικές υπηρεσίες, μέσω των υποκαταστημάτων και των αντιπροσώπων της, στην Ελλάδα, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία. Η EIG Re είναι από τις πιο έμπειρες αντασφαλιστικές εταιρείες στη Βουλγαρία και δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τη Fitch, η έξοδος από τη ρουμανική αγορά δεν έχει αποδυναμώσει τη θέση της Euroins Insurance Group (EIG) στην αγορά, αν και θα μειώσει τα έσοδα του ομίλου από ασφάλιστρα. Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι οι χαμηλότερες λειτουργικές πωλήσεις θα αντισταθμιστούν από το βελτιωμένο προφίλ κινδύνου του ομίλου. Ο σταθερός δείκτης φερεγγυότητας της EIG στο 132% στο τέλος του 2022, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την αξιολόγηση, δείχνει η ανάλυση της Fitch.

Στα τέλη Ιουνίου, η Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα «Β» με σταθερές προοπτικές για τη μητρική εταιρεία Eurohold και αφαίρεσε τον όμιλο από τη λίστα επιτήρησης (RWN), καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v