Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγοράζει τη Volterra η Mytilineos

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άμεσα αναμένονται οι ανακοινώσεις από την πλευρά της εισηγμένης που ολοκληρώνει ακόμα μια σημαντική κίνηση στο χώρο της ενέργειας.

Εξαγοράζει τη Volterra η Mytilineos

Στην εξαγορά της Volterra προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς ο όμιλος Mytilineos, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Avax είχε δώσει εντολή σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο ώστε να γίνουν διαπραγματεύσεις για την πώλησης της εταιρείας εκτιμώντας ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες.

Μετά την πώληση της δραστηριότητας ΑΠΕ στη ΔEΗ προ περίπου ενός έτους, η Volterra διατήρησε τον τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Η καθυστέρηση πώλησης αποδόθηκε από την Avax, στην «πρωτοφανή ενεργειακή κρίση».

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η Volterra παρουσίασε κύκλο εργασιών 394,2 εκατ. ευρώ, μικτό κέρδος 12,48 εκατ. ευρώ και έκτακτο κέρδος από την πώληση των ΑΠΕ 39 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 42,79 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 41,96 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v