Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση εσόδων και αναδιάρθρωση χρέους για την Intralot

Με το βλέμμα σε Αμερική και Βραζιλία, νέο δανεισμό και νέα προϊόντα μέσα από συνεργασίες, η Intralot επιχειρεί να αλλάξει σελίδα.

Αύξηση εσόδων και αναδιάρθρωση χρέους για την Intralot

Μήνας σημαντικών εξελίξεων θα είναι για την Intralot ο Σεπτέμβριος καθώς θα προχωρήσει στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε νέο δανεισμό σε συμφωνία με ελληνικές τράπεζες.

Στόχος είναι μια ανακεφαλαίωση δανεισμού που θα δώσει σημαντική ώθηση στην εταιρεία και θα την βγάλει από την επιτήρηση, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει στην είσοδο της αμερικανική θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και σε συμφωνίες – σταθμούς με νέα προϊόντα.  

Την ίδια στιγμή η εταιρεία βελτίωσε τα έσοδά της τα οποία θα είναι αυξημένα κατά 14% όπως αύξηση 20% θα παρουσιάσουν και οι ταμειακές ροές της εταιρείας ενώ ο δείκτης μόχλευσης μειώθηκε σε 3,7.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με τις ελληνικές τράπεζες είναι στην τελική ευθεία και τα ποσά των δανείων θα ανακοινωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο. Τόνισε μάλιστα ότι βασικό μέλημα είναι η ανάπτυξη της αμερικανικής θυγατρικής στην Αυστραλία και νέες αγορές όπως η Βραζιλία ενώ το επόμενο βήμα είναι η είσοδος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Αυτή τη στιγμή η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Υπάρχει μια αβεβαιότητα ως προς βασικά μεγέθη, αλλά η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή. Έχει επηρεαστεί από κάποια απρόβλεπτα γεγονότα, αλλά όλα θα αλλάξουν και η  αμερικανική θυγατρική Ιntralot Ιnc. θα έχει την καλύτερη δυνατότητα.  Είναι παράξενο που η αμερικανική εταιρεία είναι θυγατρική της Intralot. Θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο.  Γι' αυτό επιδιώκουμε όλες τις παραπάνω κινήσεις με τις ελληνικές τράπεζες που παρέχουν πολύ καλύτερους όρους από αυτές τους εξωτερικού» είπε ο κ. Κόκαλης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης όπου οι μέτοχοι έδωσαν το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Για να λέω ότι το Σεπτέμβριο θα ανακοινώσουμε όλο το πακέτο είμαστε πολύ κοντά, προς το τέλος αυτής της διαδικασίας, και ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι απρόοπτο για να ανακόψει αυτή την πορεία. Επειδή έχουμε απαλλαγεί από δραστηριότητες από άλλους τομείς τώρα πλέον στοχεύουμε στην Intralot.  Η Intracom  αυτή τη στιγμή απλώς διαχειρίζεται τα κεφάλαιά της από την πώληση των τριών εταιρειών (Intrasoft, Intracom Defense και Intrakat) όπου  οι δύο πρώτες πουλήθηκαν σε ξένα κεφάλαια  ενώ η τελευταία σε μια ομάδα Ελλήνων. Κρατάμε μικρά ποσοστά. Ωστόσο ήταν μεγάλη επιβράβευση των δραστηριοτήτων μας η πώλησης της Defense στην μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ που συμπεριλαμβάνεται  στο τοπ των παγκόσμιων βιομηχανιών και οι οποίοι  αξιολόγησαν πολύ θετικά την εταιρεία μας» ανέφερε με νόημα ο κ. Κόκκαλης ο οποίος σχολίασε ωστόσο ότι η πώληση αυτή στέρησε από την Ελλάδα την ύπαρξη μιας αμυντικής βιομηχανίας.

Προέβλεψε ότι η πρόοδος στην αγορά της Αμερικής θα είναι σημαντική όπως και στη Λατινική Αμερική αλλά, όπως είπε, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και καλές συνεργασίες για να μη φάει κανείς τα …μούτρα του. « Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη στα τυχερά παιχνίδια. Οι τζίροι είναι τεράστιοι αλλά είναι  μπερδεμένα τα πράγματα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα διαδικασία που μέσα στο 2023 θα έχει οριστικοποιήσει μία βελτιστοποίηση της αγορά και εμείς εκεί θα προχωρήσουμε» είπε ο κ. Κόκκαλης.  

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης παρουσιάστηκαν και οι βασικές θέσεις της διοίκησης για την εταιρεία που αφορούν:

  • Στην συμμετοχή σε έργα που έχουν ήδη υποδομές δηλαδή στις λοταρίες και όχι σε στοιχηματισμό που είναι σε ένα είδος μονοπωλίου.  
  • Σε στρατηγικές συμμαχίες οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητησεις που μπορούν να δώσουν συμπληρωματικά προϊόντα
  • Καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να πάνε την εταιρεία σε επόμενο επίπεδο. Σκοπός είναι  να λανσάρουν, το πρώτο τρίμηνο του 2024 γρήγορα παιχνίδια. Εχουν ήδη στην κατοχή τους πατέντα για γρήγορα παιχνίδια, που σύμφωνα με την διοίκηση αναμένται να ανεβάσει την Ιntralot  σε άλλο επίπεδο.
  • Στην τεχνολογία που αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη και βασικό μοχλό για την επέκταση της Intralot.
  • H επέκταση του συστήματος lotos X omni που αποτελεί το σύστημα της επόμενης γενιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v