Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Με νέα μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στο Ελληνικό

Η μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της «κυκλικής οικονομίας», διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση προϊόντων ανακύκλωσης σκυροδέματος και υλικών κατεδαφίσεων, ενώ παράλληλα προβλέπει την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υδάτων από τις δεξαμενές καθίζησης.-

Τιτάν: Με νέα μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στο Ελληνικό

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συμβάλλει στην υλοποίηση του «The Ellinikon» με την υπερσύγχρονη μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού, στην Αττική. Με τη βέλτιστη αλυσίδα εφοδιασμού τσιμέντου και αδρανών υλικών και τη νέα μονάδα, ο Όμιλος, πιστός στη δέσμευσή του για βιώσιμες κατασκευές, θα υποστηρίξει τους πελάτες του στην υλοποίηση ενός εκ των πλέον εμβληματικών έργων αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο TITAN συμβάλλει καθοριστικά στο «The Ellinikon» και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του έργου, συνολικά. Παρέχει καινοτόμα προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ειδικά σχεδιασμένες λύσεις, όπως επίσης και τεχνογνωσία για τη χρήση καινοτόμων υλικών και λύσεων σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα, αξιοποιεί τη βέλτιστη, βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα, στοχεύοντας στην αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών και στην προμήθεια αδρανών υλικών από κοντινά λατομεία, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Το «The Ellinikon» αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο αστικής και παράκτιας ανάπλασης, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, που υλοποιείται από την LAMDA Development. Tο έργο του Ελληνικού μετατρέπει ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο έκτασης 6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων σε μια νέα πόλη, σημείο αναφοράς διεθνώς με αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, σύγχρονες υποδομές, κατοικίες και τουριστικές αναπτύξεις.

Στη νέα πόλη του Ελληνικού δημιουργείται ο υψηλότερος πράσινος παράκτιος ουρανοξύστης της Μεσογείου, καθώς και κτίρια-τοπόσημα μοναδικής αισθητικής που φέρουν την υπογραφή διεθνώς αναγνωρισμένων αρχιτεκτονικών γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην καρδιά της μεγάλης αστικής ανάπλασης του Ελληνικού σχεδιάζεται το Μητροπολιτικό Πάρκο έκτασης 2 εκ τετραγωνικών μέτρων. Μια όαση πράσινου που θα συμβάλλει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της ευρύτερης περιοχής.

Πέρα από το μέγεθος του που εντυπωσιάζει, το έργο του Ελληνικού αναμένεται να συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής. Η ολοκλήρωσή του θα αναζωογονήσει την πόλη, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης, νέες θέσεις εργασίας ενώ θα ενισχύσει την φήμη της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών».

Ο κ. Άγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, TITAN δήλωσε: «Επενδύσαμε γρήγορα και έγκαιρα με στόχο να αποτελούμε μέρος αυτού του μεγάλου έργου αστικών υποδομών. Είμαι βέβαιος ότι οι εξαιρετικές λύσεις σκυροδέματος που παράγουμε στην ψηφιακή, υπερσύγχρονη μονάδα μας και το χαρτοφυλάκιο πράσινων προϊόντων προστιθέμενης αξίας που προσφέρουμε θα ικανοποιήσουν πλήρως τους συνεργάτες μας. Με μεγάλη υπερηφάνεια συμβάλλουμε στην ανάπλαση του Ελληνικού, καθώς αυτό το εμβληματικό έργο μετασχηματίζει το παραλιακό μέτωπο».

Με προηγμένους αυτοματισμούς και τεχνολογίες αιχμής, η νέα μονάδα έτοιμου σκυροδέματος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ αποτελεί πρότυπο σε ό,τι αφορά την υψηλή περιβαλλοντική υπευθυνότητα και τις δυνατότητες διαχείρισης πολλαπλών πρώτων υλών. Η μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της «κυκλικής οικονομίας», διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση προϊόντων ανακύκλωσης σκυροδέματος και υλικών κατεδαφίσεων, ενώ παράλληλα προβλέπει την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υδάτων από τις δεξαμενές καθίζησης. Επίσης η μονάδα διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης νωπού σκυροδέματος. Οι πρακτικές αυτές εξυπηρετούν την παραγωγή των καινοτόμων σκυροδεμάτων που απαιτούνται για το έργο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v