Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευτύχιος Βασιλάκης: Ισχυρότερη από ποτέ η Aegean

Πώς τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Aegean κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα της εταιρείας. Τα ταμειακά διαθέσιμα και η δυναμική μέχρι το τέλος του έτους.

Ευτύχιος Βασιλάκης: Ισχυρότερη από ποτέ η Aegean

Εξαιρετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Aegean για το α’ εξάμηνο του 2023 ο πρόεδρος της αεροπορικής Ευτύχιος Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Ο επικεφαλής της αεροπορικής τόνισε, δε, ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, το γ’ και το δ’ τρίμηνο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι το β’ εξάμηνο δεν θα καταγραφεί τόσο μεγάλη αύξηση.

Αναφορικά με τη χωρητικότητα (προσφορά θέσεων) των δύο επόμενων τριμήνων, ο πρόεδρος της Aegean είπε πως αυτή θα ενισχυθεί το γ’ και το δ’ τρίμηνο του έτους σε ποσοστό 10% και 15% αντίστοιχα.

Ο Ευτ. Βασιλάκης επεσήμανε ότι η Aegean σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, αναφέροντας ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε τις αποπληρωμές δανεισμού του α’ εξαμήνου και πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα εμφανίζονται βελτιωμένα κατά σχεδόν 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, η εταιρεία ενίσχυσε το μερίδιό της τόσο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όσο και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Τόνισε, δε, ότι φέτος διαπιστώνεται αύξηση του ρυθμού ανάκαμψης των ταξιδιών που πραγματοποιούν οι Ελληνες στο εξωτερικό, στοιχείο που εκτιμά ότι μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στον περιορισμό του κόστους. Όπως εκτίμησε, μάλιστα, το μείγμα με τον εξερχόμενο και εισερχόμενο τουρισμό αναμένεται να διαφοροποιηθεί περισσότερο στο μέλλον.

Αναφερόμενος στις χρεώσεις των αεροδρομίων και στο ενδεχόμενο η αύξησή τους να αποθαρρύνει τις εταιρείες χαμηλού κόστους να πετάξουν στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Aegean επεσήμανε πως αν και κάποιες low cost εταιρείες υποστηρίζουν ότι θα σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια προς τη χώρα μας, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά «η ζήτηση είναι πιο σημαντική από τις χρεώσεις των αεροδρομίων».

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της Aegean για το 2024, ο Ευτ. Βασιλάκης επεσήμανε ότι θα δοθεί έμφαση σε δρομολόγια που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να κινηθεί στην κατεύθυνση της παράτασης της τουριστικής σεζόν, κάτι που θα μειώσει το κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v