Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση Alpha Bank σε ΤΧΣ για άμεση πώληση του 9%

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο CEO της Alpha Βασίλης Ψάλτης θα επικοινωνήσει με τον Ηλία Ξηρουχάκη του ΤΧΣ, για να του παρουσιάσει έτοιμη πρόταση για απόκτηση του 9% των μετοχών της τράπεζας από επενδυτές.

Πρόταση Alpha Bank σε ΤΧΣ για άμεση πώληση του 9%

Σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται η διοίκηση της Alpha Bank με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με θέμα την άμεση αποεπένδυση του Ταμείου από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Αlpha Bank Βασίλης Ψάλτης θα επικοινωνήσει -ίσως και τις επόμενες ώρες- με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη, προκειμένου να του παρουσιάσει την έτοιμη πρόταση για την απόκτηση του 9% των μετοχών της τράπεζας (σ.σ. τις οποίες κατέχει το Ταμείο) από επενδυτές.

Η διοίκηση της Αlpha Bank έχει έτοιμο το σχέδιο αποεπένδυσης, επί της ουσίας έχει βρει τους επενδυτές και το μόνο που απομένει, είναι η απόφαση του ΤΧΣ να πατήσει το κουμπί.

Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επέμενε, τουλάχιστον έως σήμερα, να τηρηθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία της αποεπένδυσης, αρχής γενομένης από το 1,4% της Eurobank, εν συνεχεία να ακολουθήσει η «βαριά» υπόθεση της Εθνικής και μετά να ολοκληρωθεί η πώληση του 9% της Αlpha Bank. Ωστόσο, το αντεπιχείρημα της διοίκησης της Αlpha Bank είναι πως οι επαφές με τον/τους υποψήφιο/ους επενδυτή/ές έχουν γίνει, όλα είναι έτοιμα και η πώληση δύναται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περίπτωση που εις εκ των ενδιαφερομένων είναι το family office του Ολλανδού επιχειρηματία Χένρι Χόλτερμαν, βαρόμετρο αποτελεί το ποσοστό που θα αποκτήσει, καθώς με βάση το γεγονός ότι ήδη κατέχει σημαντικό ποσοστό στην Αlpha Bank (έμμεσα και άμεσα), αν φθάσει το 10% θα χρειαστεί ειδική άδεια συμμετοχής από την εποπτική αρχή, διαδικασία που θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v