Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρίστηκε φωτοβολταϊκό πάρκο της Mytilineos στην Αυστραλία

Το φωτοβολταϊκό συγκρότημα αναμένεται να έχει απόδοση ίση με την κατανάλωση περίπου 27.000 κατοικιών. Σύμβαση πώλησης ενέργειας (PPA) με την NBN Co.

Ηλεκτρίστηκε φωτοβολταϊκό πάρκο της Mytilineos στην Αυστραλία

H Mytilineos ξεκίνησε την τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο από το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong, δυναμικότητας 75 MW, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters και το Renewable Now, το πάρκο εγκαινιάστηκε επίσημα την Τρίτη, σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 

Βρίσκεται στο West Wyalong, στην περιοχή Riverina της πολιτείας. Το φωτοβολταϊκό συγκρότημα αναμένεται να έχει απόδοση ίση με την κατανάλωση περίπου 27.000 κατοικιών. Θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας (PPA) με την NBN Co. Η 10ετής σύμβαση καλύπτει 90 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ή περίπου το 62% της ετήσιας εκτιμώμενης παραγωγής του εργοστασίου.

Η ελληνική εισηγμένη εξαγόρασε το έργο Wyalong στα τέλη του 2020 από την αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ESCO Pacific. Ξεκίνησε την κατασκευή τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v