Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Πλήγμα ο έξτρα φόρος διαμονής

«Νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή το χτύπημα στα ξενοδοχεία σε προορισμούς με χαμηλές τιμές και το χάδι στα ξενοδοχεία στους προορισμούς με υψηλές τιμές; Τριπλασιασμό του φόρου στα ενός αστέρος ξενοδοχεία», αναφέρει ανακοίνωση.

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Πλήγμα ο έξτρα φόρος διαμονής

«Η κυβέρνηση εξήγγειλε τη νομοθέτηση για τον πρόσθετο φόρο διαμονής χωρίς να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές εκμίσθωσης του κάθε δωματίου. Αν δεν ακολουθήσει τον δρόμο που της έδειξε ο ΣΕΤΕ της νέας διαβούλευσης με την ΠΟΞ, θα είναι αρκετές οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων που το συγκεκριμένο τέλος θα φθάνει ή και θα υπερβαίνει το 10% της τιμής εκμίσθωσης του δωματίου, με τα αυτονόητα που αυτό συνεπάγεται».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. «Νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή το χτύπημα στα ξενοδοχεία σε προορισμούς με χαμηλές τιμές και το χάδι στα ξενοδοχεία στους προορισμούς με υψηλές τιμές;», σχολιάζει.

«Αν το απλό παράδειγμα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα με τιμή εκμίσθωσης του δωματίου τα 90 ευρώ που επιβαρύνεται με Πράσινο Τέλος 10 ευρώ δεν αρκεί, να συμπληρώσουμε και τη "φαεινή" ιδέα για τον τριπλασιασμό του φόρου στα ενός αστέρος ξενοδοχεία που αν η Πολιτεία δεν θέλει να υπάρχουν, πιο έντιμο είναι να τους το πει».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v