Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Optima Bank: Ποσό 548 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η Δημόσια Προσφορά

Μεγάλη συμμετοχή από ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια καταγράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα. Εως 151,2 εκατ. ευρώ θα αντλήσει η τράπεζα.

Optima Bank: Ποσό 548 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η Δημόσια Προσφορά

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Καταγράφεται συμμετοχή «έκπληξη» από ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια, πληροφορίες που εφόσον επιβεβαιωθούν, ενδέχεται να έχουν επίπτωση και στην κατανομή μεταξύ ιδιωτών και θεσμικών.

Υπενθυμίζεται ότι για την τιμή διάθεσης ορίστηκε εύρος 6,4 έως 7,2 ευρώ. Με βάση την ανώτατη τιμή μπορούν να αντληθούν 151,2 εκατ. ευρώ.

Οπως έχει ανακοινωθεί, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς και τον προσδιορισμό της Τιμής Διάθεσης θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτές ως εξής:

  • Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 5.985.000 Νέες Μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
  • το υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 13.965.000 Νέες Μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).

Οι υπολογισμοί έχουν πραγματοποιηθεί επί τη βάσει 19.950.000 Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v