Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με έκπτωση αγόρασε δάνεια της Αλουμύλ η Παγκρήτια

(upd) Στα 93 σεντς ανά ευρώ έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συναλλαγή. Πηγές της διοίκησης της εισηγμένης εκτιμούν ότι το γεγονός θα διευκολύνει την πρόσβαση της σε νέες χρηματοδοτικές πηγές.

Με έκπτωση αγόρασε δάνεια της Αλουμύλ η Παγκρήτια

Ως θετική εξέλιξη καταγράφουν πηγές κοντά στη διοίκηση του ομίλου Αλουμύλ τη μεταβίβαση δανείων από servicer στην Παγκρήτια Τράπεζα. Αναφέρουν ότι «η εκχώρηση από τις τράπεζες μέρος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων (servicers) δημιούργησε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την εταιρεία. Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικές χρηματοδοτικές πηγές, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης ή ακόμη και τραπεζικό δανεισμό, έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων (servicers). Μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε συντονισμό και συμφωνία από πολλά μέρη».

Υποστηρίζουν ότι πλέον το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί με επιτυχία. Ένα σημαντικό μέρος των εν λόγω δανείων και συγκεκριμένα «οι ομολογίες που διαχειριζόταν η doValue πωλήθηκαν στην Παγκρήτια Τράπεζα, με την οποία η Aλουμύλ εγκαινιάζει μια εγκάρδια και αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η συναλλαγή αγορά δάνεια από τη Eurobank και την Εθνική τα οποία μεταβιβάστηκαν σε τιμή 93 σεντς για κάθε ευρώ δανείου.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή διευκολύνει την πρόσβαση της Aλουμύλ σε νέες χρηματοδοτικές πηγές, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, που θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες επενδύσεις για αναπτυξιακούς σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v