Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mytilineos: Πού βάζουν τον πήχη οι αναλυτές για το 3o τρίμηνο

Το consensus της αγοράς ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών. Ποια είναι τα στοιχεία που συνηγορούν σε ένα ακόμα «δυνατό» τρίμηνο.

Mytilineos: Πού βάζουν τον πήχη οι αναλυτές για το 3o τρίμηνο

Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Mytilineos καταθέτουν οι αναλυτές, με τις σχετικές ανακοινώσεις να προγραμματίζονται για αύριο Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, το consensus των αναλυτών για το γ’ τρίμηνο του 2023 είναι:

  • Κύκλος εργασιών: €1,453 εκατ.
  • EBITDA: €259 εκατ.
  • Καθαρά Κέρδη: €165 εκατ.

Σε σύγκριση με τα πραγματικά αποτελέσματα του αντίστοιχου τριμήνου του 2022, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Mytilineos θα ενισχύσει την κερδοφορία της σε επίπεδο EBITDA και Καθαρών Κερδών κατά 8% και 14% αντίστοιχα, παρά τη σημαντική (-40%) μείωση στα έσοδα, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αποκλιμάκωσης των τιμών της ενέργειας και των μετάλλων, επιβεβαιώνοντας έτσι την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του ελληνικού ομίλου.

Οδηγός για αυτή τη μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας, συγκριτικά με το Γ’ τρίμηνο του 2022, το δεύτερο πιο δυνατό τρίμηνο στην ιστορία της Εταιρείας, αποτελούν τόσο η σταθερά ανοδική πορεία της M Renewables (ΑΠΕ), που καταφέρνει να αναπτύσσεται υγιώς, όσο και η προσθήκη της νέας μονάδας CCGT (826MW) της Mytilineos, η οποία λόγω της πολύ υψηλής της απόδοσης θέτει πλέον νέα επίπεδα κερδοφορίας στο κομμάτι της παραγωγής ενέργειας της Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v