Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί οι Ιταλοί εξαγόρασαν την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Η πώληση της εταιρείας έρχεται να ενισχύσει τις προοπτικές της σε βάθος χρόνου, εκτιμά η διοίκηση. Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των Ιταλών για να προχωρήσουν στην εξαγορά.

Γιατί οι Ιταλοί εξαγόρασαν την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Τα οφέλη από την ένταξη της Υδρόγειος Ασφαλιστική στον ιταλικό συνεταιριστικό Όμιλο Reale Group (διαθέτει επίσης παρουσία σε Ισπανία και Χιλή) ανέπτυξαν στα πλαίσια χθεσινής συνέντευξης τύπου, τόσο η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας (οικογένεια Κασκαρέλη), όσο και ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων του αγοραστή Ignacio Mariscal.

Από την πλευρά της οικογένειας Κασκαρέλη, ο πρόεδρος Αναστάσιος και ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος, αφού αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία πενήντα ετών της Υδρογείου σημείωσαν μεταξύ άλλων:

  • Παρά γεγονός ότι υπήρχαν προτάσεις εξαγοράς από άλλες ξένες ασφαλιστικές εταιρείες που είχαν ήδη παρουσία στην Ελλάδα, προτιμήθηκε το deal με την Reale Group γιατί με τον τρόπο αυτό δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνεργατών της Υδρογείου, αλλά επίσης και γιατί διαπιστώθηκαν κοινές αρχές και φιλοσοφία μεταξύ των δύο πλευρών.
  • Η πώληση της εταιρείας έρχεται να ενισχύσει τις προοπτικές της σε βάθος χρόνου, αλλά και για την προστατεύσει από τις προκλήσεις των καιρών.
  • Μέσα από το deal θα διευκολυνθούν οι προσπάθειες για διεύρυνση των μεριδίων αγοράς σε κλάδους όπως οι καλύψεις περιουσίας, υγείας και αστικής ευθύνης.
  • O πολυεθνικός όμιλος θα βοηθήσει την Υδρόγειο σε κομβικά ζητήματα, όπως η περαιτέρω ψηφιοποίηση των εργασιών της, η προϊοντική της τεχνογνωσία στις εκτός αυτοκινήτων καλύψεις και η διαχείριση του ενεργητικού της.
  • Η Reale Group έχει παρουσία και στον κλάδο ζωής, πλην όμως επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα επέκτασης των δραστηριοτήτων της Υδρογείου στο συγκεκριμένο μέτωπο. «Θα κινηθούμε βήμα προς βήμα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ignacio Mariscal αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η εταιρεία του επένδυσε στην Υδρόγειο, εστιάζοντας στο ότι η Ελλάδα πρόκειται για μια δυναμική αγορά που είναι έντονα υποασφαλισμένη σε σύγκριση με την Ευρώπη, επισημαίνοντας παράλληλα τις κοινές αντιλήψεις με το management της ελληνικής εταιρείας, το ισχυρό brand name, την ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου σε επαρχία και νησιά, καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης στις λοιπές γενικές καλύψεις πλην αυτοκινήτου.

Βελτίωση επιδόσεων-φυσικές καταστροφές

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική συνέχισε και κατά το πρώτο φετινό εννεάμηνο να αυξάνει την παραγωγή της, κατέχοντας την τρίτη θέση στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής και την πέμπτη θέση σε ότι αφορά τον καλυπτόμενο στόλο οχημάτων. Οι επενδύσεις διαμορφώθηκαν στα 182,5 εκατ. ευρώ, το ενεργητικό στα 244,5 εκατ. ευρώ και ο εποπτικός δείκτης SCR στο 195%. Από τις φυσικές καταστροφές Elias και Daniel προκλήθηκαν στην Υδρόγειο ζημίες ύψους επτά εκατ. ευρώ, με τους πελάτες να εξυπηρετούνται άμεσα.

Ο CEO της εταιρείας Παύλος Κασκαρέλης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των φυσικών καταστροφών, σημείωσε ότι μόλις το 13% των σπιτιών είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας (σε ορισμένες περιφέρειες το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει ακόμη και κοντά στο 6%-8%), και πως η ελληνική Πολιτεία έκανε το πρώτο βήμα μέσα από την παροχή έκπτωσης 10% στον καταβαλλόμενο ΕΝΦΙΑ. Το ποσοστό αυτό είναι αναμφίβολα μικρό, ωστόσο το θέμα της ασφάλισης μπήκε στο προσκήνιο. Στην επόμενη φυσική καταστροφή καλό είναι να μην διαμαρτυρόμαστε μόνο για το πού είναι το κράτος, αλλά και να αναρωτιόμαστε γιατί τα σπίτια είναι ανασφάλιστα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας είναι αξιόπιστες, τα τιμολόγια είναι χαμηλά και θα μπορέσουν να γίνουν ακόμη χαμηλότερα αν τα ασφαλισμένα σπίτια ήταν περισσότερα.

«Κάποιες ασφαλίσεις πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικές στην Ελλάδα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v