Βελτιωμένη προσφορά για Alpha Bank από UniCredit

Ανέβασε, σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για τις 211.138.299 μετοχές της ελληνικής τράπεζας στη ζώνη του κλεισίματος της Παρασκευής (1,395 ευρώ). Δευτέρα οι ανακοινώσεις.

Βελτιωμένη προσφορά για Alpha Bank από UniCredit

Σε κατάθεση στο ΤΧΣ βελτιωμένης προσφοράς με τίμημα οριακά πέριξ στο κλείσιμο της Παρασκευής (1,395 ευρώ) για τις 211.138.299 μετοχές Alpha, που κατέχει το Ταμείο, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιταλικός όμιλος UniCredit.

Παρά το γεγονός ότι από την ανταγωνιστική διαδικασία δεν προέκυψε άλλη προσφορά, με την UniCredit να παραμένει ο μοναδικός διεκδικητής του 8,97% της Alpha, ο ιταλικός όμιλος ανέβασε το προσφερόμενο τίμημα γύρω στα 295 εκατ. ευρώ από 280,8 εκατ. ευρώ (1,33 ευρώ ανά μετοχή). 

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεδιάσκεψη των CEOs Alpha και UniCredit, Β. Ψάλτη και A. Orcel, μετά την ανακοίνωση του mega deal, ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου είχε σημειώσει πως μια αποτίμηση, που να αντιστοιχεί σε 0,60x την καθαρή ενσώματη θέση, αποτελεί «ταβάνι», διευκρινίζοντας ότι η UniCredit δεν κάνει εξαγορές σε p/tbv υψηλότερο αυτού που διαπραγματεύεται η ίδια.

Το ΤΧΣ, σε συνεργασία με το σύμβουλο πώλησης, Lazard, αναμένεται να αξιολογήσει, εντός Σαββατοκύριακου, τη βελτιωμένη προσφορά της UniCredit. Δεδομένων των διαρροών περί έκδοσης ανακοίνωσης το πρωί της Δευτέρας, η αγορά εικάζει ότι το Ταμείο έχει ήδη στα χέρια του τις δύο γνωματεύσεις από ανεξάρτητους συμβούλους, που επιβάλει ο νόμος, για το δίκαιο και εύλογο του προσφερόμενου τιμήματος, ώστε να είναι σε θέση τη Δευτέρα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v