Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ΤΕΜΕΣ η πώληση 50 πολυτελών κατοικιών του πρώην Hilton

Η Ιονική Ξενοδοχειακή υπογράφει σύμβαση με τη μεσιτική Resiren, νεότευκτη θυγατρική της ΤΕΜΕΣ. Θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης.

Στην ΤΕΜΕΣ η πώληση 50 πολυτελών κατοικιών του πρώην Hilton

Θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης, για ανάπλαση και εργασίες ανακαίνισης με μικρές επεκτάσεις στο κτήριο που στέγαζε επί σειρά ετών το ξενοδοχείο Hilton, ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο με περίπου 280 δωμάτια/σουίτες καθώς και 50 πολυτελείς κατοικίες, που θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο.

Το νέο Conrad, που προβλέπεται να λειτουργήσει στο κτήριο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση διοίκησης, η οποία συνοδεύει τα αποτελέσματα χρήσης 2022 της Ιονική Ξενοδοχειακή.

Η επένδυση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Για τη χρηματοδότησή της η Ιονική Ξενοδοχειακή σύναψε ομολογιακό δάνειο συνολικού ποσού 280 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο 248,75 εκατ. ευρώ και κεφαλαιοποιημένοι τόκοι 31,25 εκατ. ευρώ), με ημερομηνία λήξης την 3η Νοεμβρίου 2036. Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΜΕΣ δαπάνησε περίπου 145 εκατ. ευρώ για την αγορά της Ιονική Ξενοδοχειακή και την εν συνεχεία κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Ως το τέλος του 2022 είχαν εκταμιευθεί 129,75 εκατ. ευρώ από το παραπάνω ομολογιακό και ως τον περασμένο Σεπτέμβριο το επιπρόσθετο ποσό των 20 εκατ. ευρώ (δεύτερη σειρά ομολογιακού). Οι ομολογιούχοι έγραψαν προσημείωση επί του οικοπέδου, του κτηρίου και των χώρων που θα περιλαμβάνει η νέα ξενοδοχειακή εγκατάσταση.

Αντίθετα, δεν ενεχυριάστηκε η επιφάνεια των υπό διαμόρφωση 50 κατοικιών. Η Ιονική Ξενοδοχειακή έχει συνάψει σύμβαση με τη μεσιτική εταιρεία Resiren, νεότευκτη θυγατρική της ΤΕΜΕΣ, για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πωλήσεων, όσον αφορά στις παραπάνω κατοικίες. Η σύμβαση εκτείνεται ως την 28η Φεβρουαρίου 2025 ή διαφορετικά ως την πώληση του συνόλου των κατοικιών.

Τα success fees ως 3,84% του τιμήματος

Η σύμβαση Ιονικής Ξενοδοχειακής - Resiren προβλέπει ότι η δεύτερη θα λάβει κλιμακούμενη προμήθεια, ανάλογα με το τριμηνιαίο τίμημα πώλησης, μετά την αφαίρεση σχετικών εξόδων (marketing, έξοδα πώλησης κ.ά.). Το ύψος της μπορεί να φθάσει ως το 3,84% του συνολικού τιμήματος.

Τέλος, η Ιονική Ξενοδοχειακή θα υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών και με την ΤΕΜΕΣ, η οποία κατέχει το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου. Αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η ανάπτυξη των πολυτελών κατοικιών. Η σύμβαση θα έχει αναδρομική ισχύ (από 1ης Μαρτίου 2022) και θα διαρκέσει είτε ως την 28η Φεβρουαρίου 2025 είτε ως την ολοκλήρωση πώλησης των κατοικιών.

Η ΤΕΜΕΣ θα λάβει 1,8 εκατ. ευρώ συν το ΦΠΑ, το οποίο θα καταβληθεί εντός τριών μηνών από την υπογραφή του πρώτου συμβολαιογραφικού προσυμφώνου. Η Ιονική Ξενοδοχειακή ελέγχεται κατά 51% από την ΤΕΜΕΣ και κατά 49% από το Olayan Group.

Η Ιονική Ξενοδοχειακή έκλεισε τη χρήση 2022 με ζημιές προ φόρων 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 43 εκατ. ευρώ αφορούν σε ζημιά απομείωσης εξοπλισμού και τα 8,48 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα εθελουσίας, που «έτρεξε» την Άνοιξη του 2022.

Το πρόγραμμα έγινε αποδεκτό από 305 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v