Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση επενδύσεων στην Ευρώπη σχεδιάζει η Huawei

Στο επίκεντρο της κινεζικής εταιρείας παραμένει η Ευρώπη, με επενδύσεις και στόχο τη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτόμων ΜμΕ και startups. Ξεκινά από το Παρίσι ως βάση για Innovation Center, με ραντάρ ανοιχτά σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο.

Αύξηση επενδύσεων στην Ευρώπη σχεδιάζει η Huawei

Στενότερη συνεργασία και εμπλοκή της Huawei στην καινοτομία μέσα από επενδύσεις σε ΜμΕ και startups στην Ευρώπη ανακοίνωσε ο κινεζικός κολοσσός, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης HUAWEI CONNECT 2023, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού  EXPO Porte de Versailles.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαθιστά Innovation Center στο Παρίσι, επενδύοντας 2 εκατ. ευρώ ετησίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε startups και ανοίγοντας τον δρόμο για νέες συνεργασίες με όλες τις χώρες της ΕΕ ενώ διπλασιάζει την υποστήριξη για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στην Ευρώπη. Ειδικότερα  το μεγάλο στοίχημα της Huawei είναι να συμμετέχει όσο το δυνατόν με περισσότερες ενέργειες στον στόχο της ψηφιακής και πράσινης δεκαετίας που έχει θέσει η Ευρώπη.

Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας Ken Hu, στην εναρκτήρια ομιλία του, επισήμανε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως η Ευρώπη είναι ο καλύτερος εταίρος τους τα τελευταία είκοσι χρόνια, με τη μεταξύ τους συνεργασία να ενισχύεται διαρκώς.

«Η Ευρώπη σημειώνει απίστευτη πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και εσείς οδηγείτε την παγκόσμια μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον», δήλωσε ο Ken Hu, στην εναρκτήρια ομιλία του. «Η Huawei εργάζεται δίπλα δίπλα με τους Ευρωπαίους πελάτες και συνεργάτες μας για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, συνδέοντας ανθρώπους, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις και χτίζοντας το ψηφιακό οικοσύστημα της Ευρώπης. Προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την υποστήριξη στην Ευρώπη για ψηφιακό μετασχηματισμό, τοπική καινοτομία, βιωσιμότητα και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

«Δουλεύοντας μαζί, βοηθήσαμε στη σύνδεση περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης με ευρυζωνικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας -συμπεριλαμβανομένων πολλών ανθρώπων σε απομακρυσμένες και υποσυνδεδεμένες κοινότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι έχουν συνεργαστεί στενά με πολλές επιχειρήσεις βοηθώντας τις ΜμΕ να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους και να εισέλθουν σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο, ενώ μέσω συνεργασιών με πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη, έχουν εκπαιδεύσει  περισσότερους από 20.000 φοιτητές και επαγγελματίες με νέες ψηφιακές δεξιότητες, συμμετέχοντας στο να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη γενιά ταλέντων ΤΠΕ.

«Στο ψηφιακό μέτωπο, εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε ισχυρή, ασφαλή και βιώσιμη ψηφιακή υποδομή. Συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών όπως 5G, οπτικών δικτύων, cloud και AI» είπε και ως παράδειγμα ανέφερε: «Σε συνεργασία με έναν πάροχο συσκευών IoT, αναπτύξαμε μια λύση ψηφιακής τιμής για τους λιανοπωλητές. Με συνδεδεμένες οθόνες και ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης, μπορούν να ενημερώσουν τις τιμές αμέσως. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο, κόστος εργασίας και εξασφαλίζει συνέπεια».

Από την πλευρά του ο Jim Lu, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Huawei και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, πρότεινε τέσσερις πυλώνες για την καλύτερη υποστήριξη της δίδυμης μετάβασης της Ευρώπης:

  • συνδεσιμότητα των πάντων,
  • έξυπνο σύννεφο,
  • ενεργειακά θέματα και ειδικότερα "bits management watts" και
  • ανοιχτή συνεργασία.

«Η Huawei είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί με συνεργάτες για να παρέχει καλύτερα προϊόντα και λύσεις στους πελάτες. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το μέρος μας για να υποστηρίξουμε την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Lu.

Αναφέρθηκε μάλιστα στη συνεργασία της  Huawei  στην κατασκευή του Διατροπικού Τερματικού σταθμού East-West Gate (EWG) της Ουγγαρίας στο πρώτο τερματικό logistics με τροφοδοσία 5G στην Ευρώπη. «Με εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης, εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή αξιοπιστία, το 5G βοηθά στην ενεργοποίηση πλήρως αυτοματοποιημένων και τηλεκατευθυνόμενων γερανών για έξυπνη σιδηροδρομική εποπτεία. Το τερματικό είναι πολύ πιο ασφαλές, προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας και λειτουργεί 20% πιο αποτελεσματικά» επεσήμανε.

«Η Huawei Cloud θα συνεχίσει να επενδύει στην Ευρώπη, δημιουργώντας νέα αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Lu. «Τώρα με τους κόμβους cloud τόσο στην Ιρλανδία όσο και στην Τουρκία, η Huawei Cloud συγκαταλέγεται στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών cloud στον κόσμο».

Βοηθώντας την Ευρώπη να προωθήσει τις πράσινες πρωτοβουλίες της

«Η Ευρώπη είναι παγκόσμιος ηγέτης στη μετάβαση προς την καθαρή, πράσινη ενέργεια», δήλωσε ο κ. Lu. «Εδώ και χρόνια, εργαζόμαστε για να ενσωματώσουμε ψηφιακές και ηλεκτρονικές τεχνολογίες ισχύος για να ενισχύσουμε την παραγωγή καθαρής ενέργειας και να προωθήσουμε την ψηφιοποίηση των ενεργειακών συστημάτων. Μέχρι σήμερα, η Huawei έχει βοηθήσει στην παραγωγή 228 δισεκατομμυρίων κιλοβατώρων πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 102 εκατομμύρια τόνους, δημιουργώντας παράλληλα δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής αξίας».

Κέντρο Καινοτομίας

Επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τη δημιουργία ενός πιο συνεργατικού οικοσυστήματος με τις ΜμΕ ανακοίνωσε η Huawei η οποία φιλοξένησε την Ημέρα Καινοτομίας 2023 στο Παρίσι, με θέμα «Καινοτομία ΜΜΕ: Ξεκλείδωμα του οικονομικού μέλλοντος της Ευρώπης».

Η εκδήλωση συγκέντρωσε startupers από την Ευρώπη και όχι μόνο για να συζητήσουν πώς να συνεργαστούν για να ευδοκιμήσουν οι ΜμΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Huawei ανακοίνωσε το άνοιγμα του Κέντρου Καινοτομίας στο Παρίσι, το οποίο θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Huawei και των συνεργατών της.

Στις δηλώσεις της, η Vicky Zhang, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Huawei είπε: «Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα υγιές οικοσύστημα που θα επιτρέψει στην οικονομία της Ευρώπης να ευδοκιμήσει».

Η Huawei θα επενδύει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο Κέντρο Καινοτομίας του Παρισιού και θα ανοίξει την πλατφόρμα της με περισσότερα από 80 βιομηχανικά σενάρια σε συνεργάτες. Το Κέντρο όχι μόνο θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και την καινοτομία, αλλά θα παρέχει επίσης επαγγελματικούς πόρους για ενσωμάτωση και επαλήθευση και υποστήριξη για τη μετάβαση στην αγορά. Με το σύστημα υποστήριξης από άκρο σε άκρο για συνεργάτες, αυτό το Κέντρο Καινοτομίας θα είναι μια αναβάθμιση του Paris OpenLab της Huawei, το οποίο έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 200 συνεργάτες από το 2018.

Νέα προϊόντα

Στο Huawei Connect 2023 στο Παρίσι, ο Yang Chaobin, Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος ΤΠΕ Προϊόντων & Λύσεων της Huawei, αποκάλυψε δύο νέα προϊόντα αποθήκευσης δεδομένων ενώ από την πλευρά του ο Michael Qiu, Πρόεδρος του Global Data Center Marketing & Solution Sales Dept της Huawei Enterprise BG, παρουσίασε τα δύο νέα προϊόντα: Το OceanStor Pacific 9920, ένα σύστημα αποθήκευσης scale-out που βασίζεται σε SSD, που  μειώνει την κατανάλωση ενέργειας στα 1,04 W ανά TB, γεγονός που βοηθά στη δημιουργία πράσινων κέντρων δεδομένων και το σύστημα αποθήκευσης all-flash OceanStor Dorado 2100 που προσφέρει έως και 90% ταχύτερη παράδοση από τις παραδοσιακές λύσεις σε TCO.

Το φετινό HUAWEI CONNECT 2023 στο Παρίσι περιστράφηκε γύρω από το θέμα «Επιτάχυνση Πράσινης και Ψηφιακής Μετάβασης μαζί». Έφερε σε επαφή παγκόσμιους ηγέτες σκέψης, επιχειρηματίες επιχειρήσεων και τεχνολογίας και εταίρους οικοσυστημάτων για να μοιραστούν τις γνώσεις και τις στρατηγικές των ειδικών. Το σύνθημα επιβεβαιώνει τη σταθερή πεποίθηση της Huawei ότι η σύγκλιση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης αντιπροσωπεύει δύο βασικές τάσεις που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών βιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v