Εντός Δεκεμβρίου το ομόλογο Τιτάν

Οι οριστικές αποφάσεις, όμως, για το timing της έκδοσης, το επιθυμητό επιτόκιο και το αν οι ομολογίες θα είναι διαπραγματεύσιμες, δεν έχουν ληφθεί.

Εντός Δεκεμβρίου το ομόλογο Τιτάν

Εντός του τρέχοντος μήνα προγραμματίζεται η έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας και ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ από την Τιτάν σε συνεργασία με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Οι οριστικές αποφάσεις, όμως, για το timing της έκδοσης, το επιθυμητό επιτόκιο και το αν οι ομολογίες θα είναι διαπραγματεύσιμες, δεν έχουν ληφθεί. Αρχική πρόθεση ήταν η έκδοση να καλυφθεί από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές και να βγει εντός Δεκεμβρίου. Από το pre marketing που έτρεξαν Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει υψηλή ανταπόκριση στα επίπεδα της τιμολόγησης που θέλει η τσιμεντοβιομηχανία (σ.σ. επιτόκιο γύρω στο 4%).

Υπό το παραπάνω πρίσμα, στο τραπέζι έχει πέσει και εξετάζεται η ιδέα οι ομολογίες να αγοραστούν από τις ίδιες τις τράπεζες με ένα κουπόνι της τάξης του 4,25%. Eurobank και Εθνική θα σηκώσουν το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για μερική αναχρηματοδότηση δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v