Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίφτινγκ στο NJV Plaza με ετήσιες επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ

Περί τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως επενδύονται στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Οι επιδόσεις του 2023 και οι προβλέψεις για το 2024.

Λίφτινγκ στο NJV Plaza με ετήσιες επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ

Στον εκσυγχρονισμό των δωματίων του και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προχωρά η διοίκηση του ξενοδοχείου NJV Plaza, με επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου, το οποίο από την έναρξη λειτουργίας του το 1980 μέχρι και σήμερα παραμένει στο ιδιοκτησιακό περιβάλλον του ομίλου Βαρδινογιάννη, έχει ήδη ολοκληρώσει την ανακαίνιση 21 σουιτών την περίοδο από το 2019 έως το 2023 και πλέον στο πλάνο της βρίσκεται η αναβάθμιση των 50 Business Classic Rooms.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στα συγκεκριμένα δωμάτια, 31 εκ των οποίων είναι εσωτερικά, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2024. Τα νέα smart δωμάτια, τα οποία πλέον θα είναι όλα δίκλινα, θα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα, σύστημα φωτισμού πλήρως αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο και κουφώματα νέας τεχνολογίας με θερμοδιακοπή και ενεργειακά κρύσταλλα. Σε ό,τι αφορά τις ανακαινισμένες σουίτες, αυτές διατίθενται πλέον για μικρές, ιδιωτικές επαγγελματικές συναντήσεις.

Σύμφωνα, δε, με τον Δημήτρη Σκλαβενίτη, διευθυντή πωλήσεων του NJV Plaza, για το 2024 καταγράφεται ήδη ισχυρή ζήτηση, με τις επιβεβαιωμένες προκρατήσεις να αντιστοιχούν σε πληρότητα 47% για τον Απρίλιο. Ακόμη υψηλότερη είναι η ζήτηση για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου λόγω προγραμματισμένων εκδηλώσεων, όπως τα Ποσειδώνια.

Ως προς τις επιδόσεις του ξενοδοχείου για το 2023, το NJV Plaza κατέγραψε αύξηση της μέσης τιμής δωματίου κατά 17% σε σχέση με το 2022, παραμένοντας σχεδόν στα ίδια ποσοστά πληρότητας, με τα έσοδα δωματίων να διαμορφώνονται στο συν 21%. Σημειώνεται ότι το 2023 σε σχέση με το 2019, που θεωρείται από τις καλύτερες χρονιές πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, σημειώθηκε αύξηση-ρεκόρ της μέσης τιμής δωματίου κατά 37,58% στα 277,60 ευρώ από 193,54 ευρώ και αύξηση-ρεκόρ σε επίπεδο εσόδων δωματίων κατά 32,85%, με βάση τα στοιχεία.

H πληρότητα σε ετήσια βάση ανήλθε στο 67%, ενισχυμένη από το 65% του 2022 και ελαφρά χαμηλότερη από το 69% του 2019, κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω των ανακαινίσεων στα δωμάτια 6 όροφοι παραμένουν εκτός λειτουργίας, όπως τόνισε ο Δ. Σκλαβενίτης.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η πληρότητα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 91% και 87% αντίστοιχα, ενώ ο Σεπτέμβριος έκλεισε στο 93%. Συνολικά για το 2023 τα έσοδα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 9,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα σε σχέση με πέρυσι, όταν καταγράφηκαν 8,25 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το προφίλ των ταξιδιωτών που επιλέγουν για τη διαμονή τους το ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, το οποίο από το 1980 μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει ποτέ τη λειτουργία του, όπως επεσήμανε η γενική διευθύντριά του Βάνα Λαζαράκου, το 2023 καταγράφηκε αύξηση κατά 27% σε αφίξεις τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η οποία, όπως επεσήμαναν οι επιτελείς του ξενοδοχείου, θεωρείται η σημαντικότερη αγορά luxury τουρισμού για το NJV Plaza και παραδοσιακά είναι η πρώτη αγορά.

Παράλληλα, σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από την Κίνα (130%), από την Αυστραλία (63%) και από τη Βραζιλία (31%), ενώ εξίσου σημαντικές αγορές παρέμειναν ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα. Τριψήφιο ποσοστό αύξησης κατέγραψαν η Ινδία, στο 108% και η Ιαπωνία στο 364%, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η αύξηση από το Μεξικό, στο 67%, και από την Αίγυπτο, στο 14% σε σχέση με το 2022.

Στις ιδιαίτερης σημασίας αγορές για το ξενοδοχείο συγκαταλέγεται και η ισραηλινή, η οποία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου κατέγραφε άνοδο 22% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, μετά την έναρξη του πολέμου, η ζήτηση περιορίστηκε και πλέον κινείται στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Οι «πράσινες» πρακτικές

Σύμφωνα με την έκθεση απολογισμού για την τριετία 2020, 2021 και 2022, τα σημαντικότερα αποτελέσματα στον τομέα του περιβάλλοντος είναι η μείωση της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 11,35% το 2022 σε σχέση με το 2019, ο περιορισμός της συνολικής κατανάλωσης νερού κατά 11% το 2022 σε σχέση με το 2021 και 5,8% σε σχέση με το 2020 και η μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 22,6% το 2020 και κατά 3,07% το 2021 σε σχέση με το 2019. Σημαντική πρόοδος έχει καταγραφεί και σε επίπεδο διαχείρισης αποβλήτων, με αύξηση των υλικών που ανακυκλώνονται.

Με βάση τις ενέργειες που υλοποιεί, έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς τις αειφόρες και υπεύθυνες πρακτικές και οι αρχές της αειφορίας έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην στρατηγική του ξενοδοχείου. Οι στόχοι του NJV Athens Plaza σε αυτό το πλαίσιο είναι η βιωσιμότητα, η ποιότητα των προϊόντων και των παραγωγικών διαδικασιών και η μείωση των εκπομπών αερίου στους χώρους εργασίας.

Η στρατηγική αειφορίας του ξενοδοχείου για το 2030 έχει ως βασικούς άξονες τη μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% σε σχέση με το 2019, τη συνειδητή διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων ως συλλογικών πόρων, την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, την εφαρμογή δράσεων και αρχών κυκλικής οικονομίας, υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και τη βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας και τη δημιουργία συστημάτων διαχείρισης ενέργειας σε όλους τους χώρους εργασίας.

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, δυναμικότητας 159 δωματίων και 21 σουιτών, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά ξενοδοχεία στην Αθήνα. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχειακά 5* καταλύματα του κέντρου και είναι μέλος της Preferred Hotels and Resorts, με το 20% των επισκεπτών του να είναι «μόνιμοι» πελάτες λόγω εβδομαδιαίων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v