Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Λύση και εκκαθάριση της θυγατρικής «Chicken Stories ΙΚΕ»

"Η διακοπή της λειτουργίας της Chicken Stories δεν θα έχει καμία ουσιαστική επίδραση στη διαμόρφωση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του Ομίλου όπως και στις προοπτικές του" επισημαίνει η Centric.

Centric: Λύση και εκκαθάριση της θυγατρικής «Chicken Stories ΙΚΕ»

Η CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, δυνάμει της από 18/12/2023 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας με την επωνυμία «Chicken Stories ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και αρ. ΓΕΜΗ 142679401000 (η «Chicken Stories»), στην οποία η Εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 95%, αποφασίστηκε ομόφωνα η οριστική διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος της Chicken Stories που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Αττικής, καθώς και η θέση της Chicken Stories σε λύση και εκκαθάριση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους 2024.

Η λήψη της εν λόγω απόφασης βασίζεται σε μια διαρκή αξιολόγηση των οικονομικών και λοιπών δεδομένων, καθώς τα αποτελέσματα της Chicken Stories, τόσο κατά τις προηγούμενες, όσο και κατά την τρέχουσα χρήση 2023, υπήρξαν συστηματικά ζημιογόνα, με αποτέλεσμα την ανάγκη σταθερής ταμειακής ενίσχυσης από την Εταιρεία. Παρά το γεγονός ότι η Εταιρεία εξέτασε πιθανές διαφοροποιήσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας, είτε μέσω της αύξησης του αριθμού των καταστημάτων, είτε μέσω συνεργασιών με άλλες εταιρίες του χώρου, τελικά κρίθηκε ότι οι πιθανότητες ανάπτυξης και ενίσχυσης της κερδοφορίας ήταν αρκετά περιορισμένες. Βάσει όλων των παραπάνω αποφασίστηκε ότι η οριστική παύση της δραστηριότητας της Chicken Stories εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η διακοπή της λειτουργίας της Chicken Stories δεν θα έχει καμία ουσιαστική επίδραση στη διαμόρφωση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του Ομίλου όπως και στις προοπτικές του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v