Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

R Energy1: Επαναγοράζει ομόλογα και 20% των μετοχών από Lamda

Εταιρεία συμφερόντων του Γ. Μ. Ρόκα αποκτά πλέον πάνω από το 70% των μετοχών. Επιβεβαίωση του Euro2day.gr

R Energy1: Επαναγοράζει ομόλογα και 20% των μετοχών από Lamda

Η G. Rokas Holdings S.M.S.A. –εταιρεία 100% συμφερόντων του Γεωργίου Μ. Ρόκα, ολοκλήρωσε τη συμφωνία αγοραπωλησίας με την Lamda για το 20% της R Energy1 και το ομολογιακό ύψους 10 εκατ. ευρώ, όπως έγγραψε η στήλη ΧΑΜ.

Η ανακοίνωση: 

Η R Energy1 Holding S.A. (“η Εταιρεία”), ανακοινώνει σήμερα ότι η G. Rokas Holdings S.M.S.A. –εταιρεία 100% συμφερόντων του Γεωργίου Μ. Ρόκα, ολοκλήρωσε τη συμφωνία αγοραπωλησίας με την LAMDA ENERGY INVESTMENTS S.M.S.A., – 100% θυγατρικής της LAMDA DEVELOPMENT S.A. (“LAMDA”), που αφορά στην εξαγορά:

  • ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, καθώς και
  • του συνόλου των ομολογιών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ,

αντί συνολικού τιμήματος 21.6 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Η G. Rokas Holdings S.M.S.A. ξεκίνησε διαδικασία μετατροπής του εν λόγω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 10.0 εκατ. ευρώ σε μετοχές, ανεβάζοντας έτσι— με την ολοκλήρωσή της, το συνολικό ποσοστό της στην R Energy1 Holding S.A. πάνω από 70%.

“Η επαναγορά του μεριδίου της LAMDA αποτελεί μία ισχυρή ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ στην εστιασμένη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και στις δυνατότητες συνεχούς ανάπτυξης της R Energy1 Holding.” δήλωσε ο κ. Γεώργιος Μ. Ρόκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας. “Έχοντας θεμελιώσει γερές βάσεις, προχωράμε μπροστά, προσηλωμένοι στην εδραίωση της R Energy1 Holding σε ηγετική θέση στην ελληνική βιομηχανία των ΑΠΕ, εξασφαλίζοντας συνεχή, κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη. Η είσοδος της LAMDA στο μετοχικό κεφάλαιο της R Energy1 Holding αποτέλεσε ορόσημο προς αυτή την κατεύθυνση. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην εταιρεία μας.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v