Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ύψη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Q&R

Ανέλαβε τo σημαντικό έργο ψηφιοποίησης του διπλωματικού και ιστορικού αρχείου του Υπ. Εξωτερικών, ανεβάζοντας το υπόλοιπο των συμβάσεών της σε πάνω από 40 εκατ. ευρώ, με ώθηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στα ύψη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Q&R

Στα ύψη ανεβαίνει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής Q&R, μετά και την ανάληψη της σύμβασης για την ψηφιοποίηση του διπλωματικού και του ιστορικού αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η συγκεκριμένη δουλειά (προϋπολογισμού περίπου 20 εκατ. ευρώ, 50%-50% με την Cosmote) είναι το πιο μεγάλο και κερδοφόρο έργο υψηλής τεχνολογίας που έχει αναλάβει η εισηγμένη εταιρεία στην ιστορία της (έχει ιδρυθεί πριν 31 χρόνια) και ανεβάζει στο τέλος του 2023 το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υφιστάμενων υπογεγραμμένων συμβάσεών της πάνω πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και το έργο του Κτηματολογίου).

Η Q&R είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στα έργα του δημόσιου τομέα και γι’ αυτό τον λόγο (καχεξία της συγκεκριμένης αγοράς) είχε υποχρεωθεί κατά την προηγούμενη δεκαετία σε χαμηλές οικονομικές επιδόσεις.

Αντίθετα, εκμεταλλευόμενη το πολύ καλύτερο περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσα από τη δρομολόγηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ήδη ανεβάσει το υπόλοιπο των συμβάσεών της σε πάνω από 40 εκατ. ευρώ, τα οποία κατά κύριο λόγο θα υλοποιηθούν την επόμενη τριετία.

Με δεδομένο ότι η Q&R σημείωσε στο πρώτο φετινό εξάμηνο κύκλο εργασιών 3,2 εκατ. ευρώ, η εξέλιξη αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη για μια πολύ σημαντική αύξηση οικονομικών επιδόσεων κατά τα επόμενα χρόνια, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι η εισηγμένη εταιρεία:

α) διεκδικεί σειρά άλλων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης,

β) επιτυγχάνει έσοδα από συντήρηση-υποστήριξη παλαιότερων συμβάσεων,

γ) έχει ξεκινήσει και εντείνει τις προσπάθειές της για περαιτέρω διείσδυση σε έργα του ιδιωτικού τομέα, διαθέτοντας ήδη παρουσία -μεταξύ άλλων- στους κλάδους των λιμανιών και της ενέργειας.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η Q&R λανσάρει τη λύση Energy 4 All (προϊόν cloud που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη), ενώ παράλληλα υλοποιεί ήδη το πρώτο έργο τεχνητής νοημοσύνης για τον δημόσιο τομέα, πρόγραμμα ανάλογο με εκείνα που προσφέρονται και στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v