Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dimand: Deal με την Παρευξείνια Τράπεζα για κτίριο γραφείων

Η εταιρεία συμπληρώνει το παζλ της ανάπλασης στη δυτική πύλη της Θεσσαλονίκης, καθώς πέρα από την ολοκλήρωση του Hub 26 στα μέσα του 2024 και τις εργασίες για το εργοστάσιο ΦΙΞ, εξασφάλισε χρήστη για το όμορο κτίριο γραφείων Citrus.

Dimand: Deal με την Παρευξείνια Τράπεζα για κτίριο γραφείων

Στην εμπορευματοποίηση μιας ακόμη επένδυσης της στη Θεσσαλονίκη προχωρά η Dimand, η οποία αφορά στην ανακατασκευή κτιρίου γραφείων για λογαριασμό της Παρευξείνιας Τράπεζας.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων αναμένεται να ανακατασκευάσει κτίριο στη δυτική Θεσσαλονίκη, συνολικού εμβαδού 5.170 τ.μ., με στόχο τη δημιουργία κτιρίου γραφείων με πιστοποίηση LEED Gold.

Το κτίριο Citrus, αποτελεί μέρος του πρώτου αειφόρου επιχειρηματικού πάρκου της Θεσσαλονίκης, και βρίσκεται στο όμορο οικόπεδο με το HUB26 (κτίριο γραφείων που αναπτύσσει η Dimand σε κοινοπραξία με την PRODEA) και απέναντι από τις πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας ΦΙΞ, όπου ήδη η εταιρεία προχωρά σε σχετική ανάπλαση για τη δημιουργία επίσης γραφειακών χώρων.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής για την εξαγορά του Citrus από την Παρευξείνια αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο το project προσομοιάζει με κάποιες αντίστοιχες επενδύσεις της Dimand, όπου ο χρήστης υπογράφει προσύμφωνο εξαγοράς του ακινήτου (π.χ. το project στο Μαρούσι όπου θα στεγαστούν τα γραφεία της PwC).

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη εξέλιξη προχωρά η ολοκλήρωση του κτιριακού όγκου Hub 26 με ορίζοντα το τέλος του α’ εξαμήνου του 2026 και την πιθανότητα exit για την Dimand έως το τέλος της χρονιάς. Παράλληλα, τρέχει η μελετητική και αδειοδοτική διαδικασία για το εργοστάσιο ΦΙΞ, επένδυση που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 180 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v