Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλή διανομή χρήματος από την Ευρωσύμβουλοι

Παρήλθαν οι 40 ημέρες από τη γενική συνέλευση στις 22 Νοεμβρίου που προβλέπονται από το νόμο, χωρίς να υποβληθεί οποιαδήποτε ένσταση, οπότε αποτελεί πλέον διαδικαστική υπόθεση το πότε θα δοθεί το ποσό του 0,06 ευρώ/μετοχή στους δικαιούχους.

Διπλή διανομή χρήματος από την Ευρωσύμβουλοι

Σε διπλή χρηματική διανομή προς τους μετόχους τους θα προχωρήσουν οι Ευρωσύμβουλοι μέσα στο 2024, καθώς πέρα από την ήδη εγκριθείσα επιστροφή κεφαλαίου, η φετινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση αναμένεται να αποφασίσει και τη διανομή μερίσματος.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή που είχε αποφασιστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 22 Νοεμβρίου του 2023, παρήλθαν οι σαράντα ημέρες που προβλέπονται από το νόμο χωρίς να υποβληθεί οποιαδήποτε ένσταση, οπότε αποτελεί πλέον διαδικαστική υπόθεση το πότε θα δοθεί το προαναφερθέν ποσό στους δικαιούχους.

Πέραν αυτού, η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης 22/11/2023 να μειωθεί το υπόλοιπο των συσσωρευμένων ζημιών της εταιρείας μέσα από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, σε συνδυασμό με την υψηλή κερδοφορία που θα εμφανίσουν οι Ευρωσύμβoυλοι στην οικονομική χρήση του 2023, αφήνουν σαφή περιθώρια για τη διανομή μερίσματος, μετά από σχετική απόφαση της επικείμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Προς τη διανομή μερίσματος συντείνουν δύο ακόμη λόγοι: Πρώτον, το γεγονός ότι η τρέχουσα ρευστότητα της εισηγμένης εταιρείας είναι υψηλή (ο καθαρός δανεισμός της 30ης Ιουνίου του 2023 βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα) και δεύτερον, μέσα στο 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του ακινήτου των Ευρωσυμβούλων στη Θεσσαλονίκη, πράγμα που θα οδηγήσει την εισηγμένη σε έντονα θετικό καθαρό ταμείο.

Μέρος αυτής της υπερβάλλουσας ρευστότητας, πρόθεση είναι να δοθεί στους μετόχους (η εισηγμένη έχει πολλά χρόνια να προχωρήσει σε οποιαδήποτε χρηματική διανομή προς αυτούς).

Το υπόλοιπο ποσό προγραμματίζεται να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα των εξαγορών άλλων εταιρειών που έχει εξαγγελθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αλλά δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές για το σκοπό αυτό συνεχίζονται, με την εταιρεία να είναι προσεκτική για τον τρόπο διαχείρισης της ρευστότητάς της.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών των Ευρωσυμβούλων αυξήθηκε από τα 2,247 στα 2,466 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από τα 441 χιλ. στο 1,154 εκατ. ευρώ.

Το 2024 αναμένεται να είναι μια ακόμη καλή χρονιά για την εταιρεία, με δεδομένη τη συνέχιση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και λοιπών επενδυτικών προγραμμάτων, αλλά και της απουσίας κάποιων περυσινών καθυστερήσεων στην προώθηση των σχετικών projects λόγω πολλαπλών εκλογών σε βουλευτικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και άλλων εξελίξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v