Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοδοχεία: Τα σχέδια επέκτασης του Hatzilazarou Group

Τι προβλέπει το επενδυτικό πλάνο του ομίλου, ο οποίος έχει «χτίσει» ένα χαρτοφυλάκιο με επτά ξενοδοχεία, δυναμικότητας 2.460 δωματίων. Δωδεκάνησα και Αθήνα στο επίκεντρο.

Ξενοδοχεία: Τα σχέδια επέκτασης του Hatzilazarou Group

Στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του με την απόκτηση ενός ακόμη ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Ρόδο προχώρησε ο όμιλος H Hotels Collection | Hatzilazarou Group έναντι τιμήματος που υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η προσθήκη του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rhodes Bay Hotel & Spa (φωτ.), στο οποίο εντάσσεται και το Elite Suites Rhodes Bay, συντείνει στην επέκταση του ομίλου, ο οποίος αποκτά παρουσία σε ένα διαφορετικό σημείο στο νησί των Ιπποτών, στο βόρειο κομμάτι και συγκεκριμένα στην Ιξιά.

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο ξενοδοχεία, τα οποία για το 2024 θα λειτουργήσουν ξεχωριστά, ωστόσο, στόχο του ομίλου για το 2025 αποτελεί η ενοποίησή τους σε ένα resort και ενδεχομένως η αλλαγή επωνυμίας του. Με το Rhodes Bay Hotel & Spa, το Hatzilazarou Group, που κινείται συντονισμένα στην επέκτασή του και εκτός της Ρόδου, μετρά πλέον 7 ξενοδοχεία, δυναμικότητας 2.460 δωματίων. 

Στην κατεύθυνση επέκτασής του, στο στόχαστρο των επικεφαλής του ομίλου, ο οποίος πέρυσι επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου, καθώς δύο ξενοδοχεία διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω ζημιών στις υποδομές τους, βρίσκονται τα Δωδεκάνησα, καθώς και η ηπειρωτική χώρα με αιχμή την Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου που επλήγησαν πέρυσι από τις πυρκαγιές, το Rodos Princess και το Princess Sun, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την πλήρη αποκατάστασή τους με στόχο την επαναλειτουργία τους στην άνοιξη του 2024. 

Το επενδυτικό πλάνο του Hatzilazarou Group προβλέπει επίσης την αναβάθμιση του 4 αστέρων ξενοδοχείου Lindos Princess σε 5άστερο για τη σεζόν του 2025. 

Παρά το γεγονός ότι ο όμιλος H Hotels Collection λειτούργησε πέρυσι με 4 ξενοδοχεία στο δυναμικό του, το 2023 κατέγραψε κέρδη, με τα πρώτα μηνύματα για την ερχόμενη σεζόν να είναι ιδιαίτερα ευοίωνα και τις προκρατήσεις να κινούνται στα περσινά επίπεδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία είναι οι δύο βασικές πηγές ταξιδιωτών για τα ξενοδοχεία του Hatzilazarou Group, με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να αποτελούν επίσης σημαντικές δεξαμενές τουριστών για τον όμιλο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v