Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποσοστό στην εταιρεία catering PotPan απέκτησε το Synergia Ηellenic Fund

Η στρατηγική επένδυση ύψους 6,65 εκατ. ευρώ είναι η πρώτη στην Ελλάδα στον κλάδο του βιομηχανικού catering από θεσμικό επενδυτή.

Ποσοστό στην εταιρεία catering PotPan απέκτησε το Synergia Ηellenic Fund

Μια σημαντική στρατηγική επένδυση βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στον χώρο των τροφίμων: Το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση, στο πλαίσιο μετοχικής συμμετοχής, του Synergia Hellenic Fund IV στην εταιρεία βιομηχανικού catering PotPan Foodservice SA με την κάλυψη Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, έως ποσού 6,65 εκατ. ευρώ, για παραγωγικές επενδύσεις, βάσει 5ετούς επενδυτικού πλάνου.

Το Synergia Hellenic Fund IV είναι μεταξύ των funds που διαχειρίζεται η εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών Hellenic Capital Partners (HCP), υπό την καθοδήγηση των Μαρίας Σαρρή, Σπύρου Παπαδάτου και Νικόλα Γκιούρα (φωτό).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τοποθέτηση στην PotPan αποτελεί την πρώτη επένδυση στον κλάδο των ετοίμων γευμάτων από θεσμικό επενδυτή στην Ελλάδα και βασίστηκε σε επιχειρηματικό σχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η υλοποίηση επενδυτικών δαπανών αναβάθμισης του εξοπλισμού της εταιρείας και η πραγματοποίηση εξαγορών στον κλάδο των τροφίμων. Η παρουσία της HCP στο εταιρικό σχήμα παρέχει τη δυνατότητα άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων σε περιπτώσεις εξαγοράς εταιρειών.

Το πρώτο στάδιο του επενδυτικού προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας, με εγκατάσταση νέων τεχνολογιών παραγωγής και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες παραγωγικές γραμμές και προϊόντα με την εισαγωγή τεχνολογιών ποιότητας με εφαρμογές blockchain.

Οι βασικοί μέτοχοι της PotPan, κ.κ. Ιωάννης Τουτζιαρίδης και Κωνσταντίνος Μπινιάρης, θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κορμό της μετοχικής και διοικητικής ομάδας, έχοντας και την ευθύνη εκτέλεσης του αναπτυξιακού πλάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v