Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 10 εκατ. από Premia-ΤΕΜΕΣ για οινοποιείο στο Costa Navarino

Στα τέλη του 2025 θα είναι έτοιμο το οινοποιείο της κοινής επένδυσης ΤΕΜΕΣ με Premia Properties στο Costa Navarino. Πώς κινείται η «Μπουτάρης». Ενδιαφέρον και για Τσάνταλη από τη Sterner Stenhus.

Επένδυση 10 εκατ. από Premia-ΤΕΜΕΣ για οινοποιείο στο Costa Navarino

Στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των οινοποιείων τους με την προσθήκη σε αυτό και μιας premium ετικέτας προχωρούν οι αδελφοί Γεωργιάδη.

Μόλις χθες Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι η ΤΕΜΕΣ και η PREMIA Properties ΑΕΕΑΠ, προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο να αναπτύξουν τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Στο επενδυτικό πλάνο θα συμμετέχει και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. (μέλος του ομίλου Sterner Stenhus, βασικού μετόχου της BOUTARI Wineries) για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων κρασιών.

Όπως σημειώνει στο Euro2day.gr ο Ηλίας Γεωργιάδης, διευθύνων σύμβουλος της STERNER STENHUS (μεγαλομετόχου της Premia), ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία νέου οινοποιείου 4.000 τ.μ. συνολικής επένδυσης κοντά στα 10 εκατ. ευρώ το οποίο θα λειτουργήσει στα τέλη του 2025 αρχές του 2026.

«Μέσω αυτής της σύμπραξης ενισχύεται ο στρατηγικός μας στόχος για παραγωγή ελληνικού κρασιού υψηλής ποιότητας. Παράλληλα θα αναπτυχθεί ο οινοτουρισμός στην Μεσσηνία σε συνεργασία με τις τουριστικές επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ οι οποίες έχουν αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει ο ίδιος.

Στην ερώτηση του Euro2day.gr αν στην ομάδα οινοποιών θα υπάρχουν και διεθνείς υπογραφές ο κ. Γεωργιάδης λέει: «έχουμε μια ομάδα στα Ελληνικά Οινοποιεία που θα δούμε ποιοι από αυτούς θα μας βοηθήσουν στο νέο εγχείρημα και θα έχουμε και μια ομάδα από το εξωτερικό. Την καλύτερη ομάδα παγκοσμίως με τον νούμερο ένα Γάλλο οινολόγο».

H PREMIA Properties, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας NAVARINO VINEYARDS A.E., που μέχρι σήμερα είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Η αξία των αμπελώνων και του νέου οινοποιείου, μετά από την ολοκλήρωση της επένδυσης, αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ περίπου. Θα ιδρυθεί επίσης νέα εταιρεία με βασικό μέτοχο τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. και συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. με 25%, η οποία θα ενοικιάσει τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου και θα αναλάβει την παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας κρασιών.

Εκτός από το νέο deal με την ΤΕΜΕΣ η Ελληνικά Οινοποιεία «τρέχει» εδώ και πάνω από έναν χρόνο την εξυγίανση της Μπουτάρη που σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη κατέγραψε πέρυσι ανάπτυξη 40% έναντι του 2022. Παράλληλα επιβεβαιώνει στο Euro2day.gr το ενδιαφέρον του και για την απόκτηση της Τσάνταλης. «Με ενδιαφέρει σοβαρά η εταιρεία Τσάνταλη και αν ήταν στο χέρι μου θα είχε κλείσει το deal άμεσα» λέει ο ίδιος ο οποίος σημειώνει ότι έχει υπογράψει μίσθωση για τα μικρά οινοποιεία και τα αμπέλια της Τσάνταλης προκειμένου να μην «μαραζώσουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v